Mòs Ensemble

Geplaatst door op 11 december 2017


VRIJDAG 12 JANUARI, 20.00u.   Mòs Ensemble is een jong jazz ensemble uit gent. Ze werken vooral rond compositities en arrangementen van Kobe Boon, maar ook met instant composition en improvisatie. Sfeer, klankkleur, energie, improvisatie en doorgecomponeerde werken: enkele kernwoorden om het Mòs Ensemble te omschrijven. Mòs ensemble zal muziek brengen die op hun eerste plaat zal verschijnen.

Invloeden zijn hedendaagse groepen zoals het Tronheim Jazz orchestra, Magnetic North ensemble, John Hollenbeck, Anders Jormin maar ook klassiekers zoals Charles Mingus, Wayne Shorter, Kenny Wheeler, Stravinsky…

De ongewone bezetting met twee zangeressen en saxen draagt ook bij aan een persoonlijke klankkleur. Ze zijn met zeven… het wordt dringen op het herberg podium… (en allicht ook in de zaal?)

Leden: Astrid Creve & Marta Del Grandi (voice); Ambroos De Schepper (alto & soprano sax); Benjamin Hermans (baritone sax & bassclarinet); Artan Buleshkaj (guitar); Kobe Boon (bass & composition); Simon Raman (drums)

Facebook: https://www.facebook.com/mosensemble
Luister: https://soundcloud.com/mosensemble

Er loopt een crowdfunding (gesteund door JazzLab Series en Gent Jazz) van 18 december tot en met 19 januari voor het maken van deze plaat. De link naar de crowdfunding pagina… www.ulule.com/mos-ensemble/

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: vrijdag 12 januari, 20u
Toegang: gratis

SaveSave

Reacties zijn gesloten.