Mon Réal

Geplaatst door op 20 juni 2013

Mon RéalZONDAG 14 JULI, 15.00-17.00u. Voor we in zomerslaap gaan, sluiten we, op quatorze juillet, af met een feestelijk orgelpunt. Mon Réal is een Gents muzikaal duo, bestaande uit singer-songwriter Frank De Vos en Roeland Vandemoortele. Hoewel De Vos in het dagelijkse leven een gewone baan heeft en dagelijks wordt meegesleurd in de race tegen de klok, proberen zij in hun studio-atelier de tijd te vertragen. Zo wordt in het nummer ‘Metro Boulot Dodo’ de dagelijkse hectiek omschreven, maar in de eerste plaats is het ook een drijfveer om op zoek te gaan naar iets anders. Eigen geluidjes, melodietjes, soms optimistisch dan weer melancholisch zorgen voor een eigen en aparte sfeer….

Hun nummers, soms absurd, soms humoristisch en steeds met een vleugje typisch Belgisch surrealisme, zijn telkens afzonderlijke verhaaltjes waarin zij op zoek gaan naar een passend alter ego die hun even doet vergeten waar het dagelijkse leven hun keer op keer terug in werpt. Met een voorliefde voor het Franstalig lied, houdt Mon Réal van Brel, Gainsbourg, Brassens, Françoise Hardy, Adamo….

Verder houdt Mon Réal van:
de pop van Blondie, Feist, Bob Dylan, Neil Young, David Bowie, Asha, Jacques Dutronc, Gaëtan Roussel, M, Berry, Johny Cash,
van Franse, Duitse en Scandinavische cinema
van Brussel , bepaalde regio’s in Frankrijk, Wallonie, Charleroi, Paris Match, Marie Claire,
van een concert sauvage te spelen in de metro Les Abesses…..
van zomeronweer, de afgevallen blaren in de herfst….
van chocolade, kleine bars in Buenos Aires, koffie op een terras in Berlijn of Stockholm…..
ooit eens de lotto te winnen ….
van goedkope CASIO keyboards, kazoo….

Waar Mon Réal niet van houdt :
de typische Belgische regen, de terroristische toeristen aan de Belgische kust, de verkeersopstroppingen op de Brusselse ring, muggen op de slaapkamer tijdens de zomer, muziek met de computer opnemen, handleidingen doornemen, een ikea kast in elkaar steken, geld afhalen, benzine tanken, voor 10 uur opstaan!

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 42+
Wanneer: zondag 14 juli, 14u tot …
Toegang uiteraard gratis

Meer info over Mon Réal en een muzikaal voorproefje op hun website

Reacties zijn gesloten.