Mijn Weg/Tariqui/Ma Route

Geplaatst door op 4 januari 2019


VRIJDAG 8 FEBRUARI, 20u.Wij zijn een volwaardig onderdeel van de samenleving, een participerende groep, die actief lid is en die vindt dat conflict of vooroordelen niet zomaar kunnen. Dit project geeft ons de kans om niet langer “monddood” te zijn, maar onze krachtige stem te laten horen. Een veel besproken groep, waar het minst naar geluisterd wordt, neemt nu eindelijk zelf het woord.” – HAGAR REBAHI

MIJN WEG / TARIQUI / MA ROUTE is een zesdelige documentairereeks waarin zestien moslimjongeren het woord nemen.

De documentairereeks MIJN WEG / TARIQUI / MA ROUTE is het sluitstuk van een intensief tweejarig traject dat Tourad Kane voor Vicotira Deluxe aflegde samen met zestien Gentse jongeren met een moslimachtergrond. Alle zestien voelen ze de impact van de steeds negatievere beeldvorming van de Islam en moslimjongeren in media en maatschappij. Alle zestien willen ze een antwoord bieden op deze tendens, vanuit hun eigen perspectief. Alle zestien willen ze een inspiratiebron zijn voor andere opgroeiende jongeren.

Tourad ging, in voortdurende dialoog met de jongeren en de medewerkers van Victoria Deluxe, op zoek naar een manier om het parcours van de jongeren op een integere en authentieke manier in beeld te brengen. De jongeren op hun beurt grepen deze kans om te laten zien hoe zij hun dagelijks leven vormgeven, en welke invloed de Islam heeft (of net niet heeft) op de keuzes die ze maken. Dit resulteerde in een reeks van zes afleveringen waarin de jongeren de kijker uitnodigen om eventjes mee te lopen op hun pad.

MIJN WEG / TARIQUI / MA ROUTE is een genereuze en innemende reeks, die de uitgesproken ambitie heeft om een positieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijke debat en de beeldvorming van moslimjongeren.

Bekijk hier de trailer.

Vanavond bekijken we enkele protretten gevolgd door een nagesprek met twee jongeren.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Dzjambo.

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: vrijdag 8 februari, 20u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.