Midzomernachtconcert

Geplaatst door op 2 mei 2014

BvdA 2013 Midzomernacht 012ZATERDAG 21 JUNI, 20.00-23.00u. Het Stonehenge van Gent, zo zou je midzomernacht in de Sint-Baafsabdij kunnen omschrijven. Sedert enkele jaren organiseren de Buren van de Abdij en de Centrale bij het keren van het licht een concert in de Sint-Baafsabdij. Op het podium stonden ondermeer Bert Cornelis, Octocelli, Ghalia Benali, het Arifa kwartet, Olla Vogalla, Tcha Limberger, Koen De Cauter en het Ghent Folk Violin Project. De gewijde stilte van de binnentuin en de verfijnde akoestiek van de abdijrefter vormen een perfect koppel om de langste dag van het jaar te vieren. Muzikanten en publiek worden telkens opnieuw bedwelmd door de betoverende sfeer die de abdij oproept. Dit jaar staat Wouter Vandenabeele op het podium, én hij brengt opnieuw goed volk mee: Susan Clynes, Lieven Tavernier, Bruno Deneckere, Niels De Caster, N’Fally Kouyaté, Issa Sow, Trio Pletenitca en uiteraard Olla Vogala.

Midzomernacht 2014Dit concert wordt georganiseerd ten voordele van ASSAPE/CEPPE, een Senegalese organisatie ter promotie en bescherming van het kind. De opbrengst gaat naar een school in Dakar waar Oumar Ba straatkinderen een opleiding geeft (techniek, informatica, schoonheidsspecialist, kapper,…).
Wouter Vandenabeele, initiatiefnemer van dit benefietconcert, kent de mensen persoonlijk en alles tot de laatste euro gaat rechtstreeks naar de school. Met ca. 1000 euro kan er bijna een jaarloon worden betaald. Dankzij deze projecten krijgen de jongeren wat toekomstperspectief in Senegal, een kans op een menswaardig leven. Wouter stuurde alvast volgende foto’s door.

Waar: Sint-Baafsabdij, ingang via de Sint-Baafsweide, Voorhoutkaai
Wanneer: zaterdagavond 21 juni, 20u-23u
Toegang is gratis, maar een milde vrije bijdrage voor het project in Senegal is van harte welkom. Het aantal plaatsen is beperkt. Er kan niet worden gereserveerd, op tijd komen is de boodschap !

Reacties zijn gesloten.