Met woord en muziek naar 2017 – eindejaarsgesprek & Lamoral

Geplaatst door op 12 december 2016

VRIJDAG 30 DECEMBER, 20.00-23.00u. De Buren van de Abdij sluiten hun negende werkjaar uitzonderlijk af op  een vrijdagavond, naar goede gewoonte met een gesprek en muziek. We staan nog even stil bij het jaar dat bijna voorbij is. Herman Balthazar, historicus en Buur van het eerste uur, kijkt samen met enkele gasten terug op een woelig jaar. The Times They Are A-Changin’ zong een Nobelprijswinnaar voor het eerst in 1964, maar welke marsrichting(en) bracht 2016 ons ?
Er zijn niet alleen woorden en gedachten, er zal ook muziek – en wie weet dans? – zijn. Muzikale buren nemen de avond rond 21u30 over. Lamoral, de groep rond gitarist Sam Opstaele, zingende sopraansax- en klarinetspeler Koen De Cauter, ritmegitarist Jonathan Manes en contrabassist Dajo De Cauter, brengt jazzy gypsyswing, in de traditie van Django Reinhardt, Georges Brassens, Wannes Vandevelde … Het lijkt ons een passende manier om 2016 af te sluiten, een jaar waarin het binnenland zeer sterk bepaald werd door wat zich in het buitenland afspeelde.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 30 december, 20u
Toegang gratis

2 reacties op Met woord en muziek naar 2017 – eindejaarsgesprek & Lamoral

 • mv zegt:

  beste

  Hiervoor kan je geen kaarten kopen. Wat gebeurt er als er zeer veel volk is, meer dan de zaal aankan? zijn bekende namen.

  bedankt
  m

  • Bart zegt:

   dag m,
   reserveren kan inderdaad niet, maar qua overrompeling zal dit wel meevallen. Gewoon op tijd komen is de enige boodschap,
   mvgg,
   Bart