Meer Stemmig Gent

Geplaatst door op 7 mei 2013

MeerStemmigGentZATERDAG 29 JUNI, 12.30-23.00u. Dit jaar dragen ook de Buren een steentje bij in de organisatie van – zoals dat officieel heet – de Dag van de Polyfonie. Van ’s middags tot ’s avonds gaan op en rond de Sint-Baafssite tal van samenzangevenementen door. Zo is in de abdijrefter een workshop voor kinderen (Op tour met de troubadour door Le Caste Nymphe, start om 12u30) en een lezing door Ignace Bossuyt (Polyphonia Triumphans, 14u) gepland. In de daarnaast gelegen keuken zorgt Wim Claeys onder de titel Stemmig Gent viermaal voor een halfuurtje meezingplezier (start om 14u, 16u30, 19u en 21u), wat we sinds zijn gelijkaardig optreden in de Herberg Macharius op 24 februari laatstleden enkel kunnen toejuichen. In de abdijtuin kan je intussen van 14u tot 17u genieten van een vrij podium voor jongerenensembles met een instrumentaal repertoire uit middeleeuwen en renaissance.

Met de Buren stellen we de abdij die namiddag open en zorgen we voor twee rondleidingen in en rond de abdij, we gaan van start om 14u en om 16u30.

In de Spanjaardstraat, de autovrije ruimte tussen abdij en Machariuskerk, kan je de dag door terecht in de Ballade van honger en dorst, de naam zegt het uiteraard zelf, die dag the place to be voor een hapje en een drankje. Je kan natuurlijk ook gewoon doorsteken naar de kerk waar die dag een workshop voor volwassenen (Koor, stem en polyfonie, start om 12u30) en niet minder dan vier concerten (El Grillo om 15u30, Vox Luminis om 17u30, Victoria Consort om 20u en Capilla Flamenca om 22u) doorgaan.

Waar: de Sint-Baafsabdij, ingang via de Groene Kerk en de Spanjaardstraat
Wanneer: zaterdag 29 juni, 12u30 tot 23u
Toegang is gratis voor de evenementen in de abdij (met uitzondering van de kinderworkshop waarvoor een kleine bijdrage in de onkosten wordt gevraagd), de concerten in de kerk zijn betalend.
Voor een uitgebreid programma en het reserveren van tickets, zie de website van Meer Stemmig Gent 2013

 

Reacties zijn gesloten.