Meer Stemmig Gent – Dag van de Polyfonie in de Sint-Baafsabdij

Geplaatst door op 2 mei 2019


ZATERDAG 29 JUNI, 13.00u
Alweer voor de 8ste maal organiseert Meer Stemmig Gent hun jaarlijkse Dag van de Polyfonie. Ook dit jaar kunnen we in de Sint-Baafsabdij genieten van koorzang, lezingen en een rondleiding. Hieronder het programma van deze hoogdag voor Polyfonische muziek in de abdij.

13u30 & 14u30 Sint-Baafsabdij / Refectorium
Vrij Podium – Fringe – Fringe – Fringe

Meer Stemmig Gent biedt elke editie aan jonge, beginnende ensembles (vocaal en/of instrumentaal) de kans om hun muzikaal talent te etaleren tijdens een fringe, enkele ‘vrije podia’. Ze krijgen er een unieke kans om podiumervaring op te doen, zichzelf zichtbaar, hoorbaar en kenbaar te maken bij een breed publiek en – wie weet – door te breken in de wereld van de oude muziek.

16u30 & 18u00 Sint Baafsabdij / keuken
Interludium met Didier Francois & Philippe Malfeyt

Didier François brengt samen met luitist Philippe Malfeyt een programma met in de hoofdrol de sleutelvedel, beter bekend onder de exotische Zweedse benaming ‘nyckelharpa’. De intrigerende vervlechting van snaren en sleutels zorgt voor verfrissende instrumentale intermezzi tussen het vocale geweld van de dag!

16u30 Sint-Baafsabij / groene kerk
Rondleiding Abdij

Meer Stemmig Gent vindt plaats op en rond de unieke site van de voormalige Sint-Baafsabdij van Gent. De ‘Buren van de Abdij’ (‘een bonte groep buurtbewoners’) leiden je met graagte én enthousiasme rond door de ruïnes van deze fantastische abdij. Bekijk de wieg van Gent met kennersogen, zodat de polyfone muziek van Meer Stemmig Gent er nòg beter kan gedijen. max.30 personen (intekenen aan het onthaal)

18u30 Sint-Baafsabdij / Refectorium
Het Landschap van de Polyfonisten – Gesprek met Paul Van Nevel

Paul Van Nevel treedt als dirigent van van het beroemde Huelgas Ensemble al decennialang in de voetsporen van de Franco-Flamands, de vele generaties polyfonisten uit de lage landen. De onbestemde relatie tussen de geografie van hun geboortestreek en het lijnenspel van hun muziek fascineerde hem dermate dat hij er prachtig boek over schreef, Het Landschap van de Polyfonisten, geïllustreerd met schitterende foto’s van fotograaf Luc Van Eeckhout. In het prachtige kader van de Sint-Baafsabdij gaat Paul Van Nevel in gesprek met Pieter Mannaerts over zijn omzwervingen en bevindingen die tot dit unieke boek leidden.

Voor het volledige programma van Meer Stemmig Gent klik hier.

Waar: Sint-Baafsabdij, Coyendanspark (ingang rode poort)
Wanneer: zaterdag 29 juni, 13u
Toegang is gratis

Reacties zijn gesloten.