Meditatieve praktijken – Taoisme

Geplaatst door op 26 oktober 2017

ZONDAG 12 NOVEMBER, 15.00-17.00. De Buren van de Abdij hebben sinds hun ontstaan interesse voor de culturele uitingen en praktijken van diverse levensbeschouwingen. Zo kregen we al meermaals draaiende derwishen op bezoek, en organiseerden de Gentse boeddhisten al twee keer een Boeddhadag in de abdij. Talloze keren werd in de abdij muziek vertoond uit diverse culturele tradities. En toen voor het eerst de internationale VN-yogadag in de abdij werd georganiseerd, ontstond er ook een yogagroep in de schoot van de Buren. Die yogagroep kijkt graag over het muurtje naar
andere meditatieve praktijken. Deze zondag kijken we naar het taoisme. Carine Defoort, hoogleraar van de onderzoeksgroep sinologie aan de KU-Leuven en specialiste inzake Chinese filosofie, geeft een beknopte inleiding tot de taoistische levensbeschouwing.

Vervolgens geeft Katty Lapeer, woonachtig in de Machariusbuurt, een korte introductie in het Universal Healing Tao-systeem (UHT) en de 5-elementenleer. Dit systeem werd decennia geleden door de Taoïstische meester  Mantak Chia ontwikkeld. Het is de verdienste van Meester Chia om de aloude tao-praktijken toegankelijk te maken voor de westerse mens. Via een aantal basisoefeningen, bvb. simple chi-kung, helende klanken, de innerlijke glimlach, cleaning your temple, psoasoefeningen… laat Katty jullie  “proeven” hoe deze praktijken kunnen bijdragen tot meer helderheid, vitaliteit én het herstel van de verbinding met de wijsheid van het lichaam. Breng gerust een matje mee voor de oefeningen.

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: zondag 12 november, 15u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.