Mavlid an-Nabi

Geplaatst door op 2 december 2016

mohammed-01ZATERDAG 17 DECEMBER, 15.00-18.00u. De Buren van de Abdij en de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims (VOEM) organiseren een evenement naar aanleiding van  de geboorte van Mohammed, de zogenaamde Mavlid. Het is een feest in de islamitische traditie, zij het iets minder gekend dan het Offerfeest of het Suikerfeest. Aanleiding is onder meer dat de Sint-Baafabdij, het oudste gebouw van Gent waar dit evenement plaatsvindt,, ontstond in de zevende eeuw. Dat is ook de eeuw waarin Mohammed werd geboren.

De happening start om 15u in Herberg Macharius met drie korte lezingen. Imam Brahim Laytous geeft toelichting bij het leven van de profeet, onderzoeker Tufan Atmaca werpt een spirituele blik op zijn het leven en theoloog Jonas Slaats bekijkt het leven van de profeet vanuit Europees perspectief.

Vervolgens trekken we naar de Sint-Baafsabdij. Het is daarbij sterk aangeraden om warme kleren aan te trekken want dit oudste gebouw van Gent heeft geen verwarming. Er is alleszins warme muntthee voorzien.Tussen 16:10 en 16u20 geeft eregouverneur Herman Balthazar een woordje uitleg over de beginperiode van de abdij waarna Akın Fatih De Vos-Şahan een accapella rapsong over de profeet brengt. We besluiten met een mini-concert met religieuze lofzangen ofte nasheed. Tenslotte kan worden nagekaart in de herberg met thee en lekkere hapjes. Er is ook een geschenkje voorzien voor alle aanwezigen. Iedereen welkom!

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zaterdag 17 december, 15u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.