Macharius-Heirnis verlicht & Gent overwintert

Geplaatst door op 4 december 2020

Nu de donkere wintermaanden aangebroken zijn, willen we in het kader van ‘Gent  overwintert’ veel licht en warmte in de wijk verspreiden. Buren van de Abdij delen graag dit bericht van Buurtwerk Macharius-Heirnis. Samen gaan we voor een  warme buurt! We lanceerden een oproep om je raam of straat te decoreren; met  lichtjes of hartverwarmende boodschappen.  

We zetten graag volgende oproepen in de kijker:

Versier je raam!

Doe een beroep op de materiaalpakketjes van Buurtwerk Macharius-Heirnis!  Elk pakket bestaat uit een lichtslinger, een krijtstift, sjablonen en eenvoudig  knutselmateriaal om mee aan de slag te gaan op jouw raam.  Contacteer Buurtwerk Macharius-Heirnis via 09/266.86.60, of buurtwerk.machariusheirnis@stad.gent als je interesse hebt om een pakketje te ontvangen

Videoworkshop ‘raamboodschapper’
Heb je kinderen tussen 6 en 12 jaar en laat je hen graag creatief los op jouw  raam? Neem dan GRATIS deel aan de videoworkshop ‘raamboodschapper’ van Das Kunst. Ga naar www.daskunst.be , klik door op ‘videoworkshops’ en zoek de  workshop ‘raamboodschapper’.  Gebruik bij het bestellen van de videoworkshop de promocode MACHARIUSLICHT (let op de hoofdletters) en je krijgt deze gratis. De resultaten van de workshop zullen te zien zijn op het beeldscherm aan Herberg Macharius. 

Heb je (kerst)verlichting die een tweede leven verdient? Lever alles in bij Buurtwerk Macharius-Heirnis of bij Herberg Macharius. De  verlichting wordt via het project ‘Duurzaamste wijk’ herverdeeld in de wijk! Stuur voordat je je kerstverlichting komt inleveren in de herberg misschien even een bericht naar info@burenvandeabdij.be, dan kunnen we een moment afspreken zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan.

Ook vanuit de Kazematten komen er twee leuke oproepen!

#deeljewarmte
Wat betekent warmte voor jou en jouw gezin? Trek hier een foto van en deel ze met de wijk!! Hoe? Plaats jouw foto(‘s) op Instagram of Facebook met de #DeelJeWarmte en tag @kosmopolieten. Doe dit voor 22 december! De top 3-inzendingen krijgen hun eigen foto op canvas toegestuurd. 

Echo
Echo wil warme woorden uit de buurt terugkaatsen. Heb jij iets te vertellen aan je buren? Stuur dan je geluidsboodschap, gedicht, bericht, verhaal, door naar echo@larf.be, of stuur ons een mailtje, en wij komen bij jou aan de deur opnemen. Je kan de boodschappen tussen 19 en 23 december beluisteren op  verschillende buurtplekken (Lousbergpark, Astridpark, Rommelwaterpark,  Coyendanspark, …). Ga dus op zoek naar de Echo-boxen! 

Wijkgedicht
Schrijver, dichter en wijkbewoner Christophe Vekeman schreef speciaal voor onze wijk en deze  wintercampagne een wijkgedicht. Je ziet verschillende strofes op enkele  interessante ramen in de wijk verschijnen…. Laat je verrassen tijdens een wandeling  of volg het event Machariusheirnisverlicht op Facebook.  

Inspireer andere buurtbewoners!
Deel je resultaten online en tag ze met #machariusheirnisverlicht en  #gentoverwintert. Zo bundelen we alles wat leeft in onze wijk en brengen we hopelijk wat lichtpuntjes en warmte in de donkere wintermaanden. Er zitten nog wat verrassingen in de pijplijn! Zo is er een wijklied in de maak, komt er  een wensboom in het Lousbergspark, en komen er nog leuke filmpjes jullie richting  uit. Houd dus zeker onze Facebookpagina in de gaten, geef ons een seintje, of surf  naar www.stad.Gent en geef als zoekterm ‘gent overwintert’ in.

Reacties zijn gesloten.