Mach-H, anders geformuleerd: een gezamenlijk wijkbudget-voorstel van een groep buurtbewoners.

Geplaatst door op 4 december 2020

Zoals velen onder jullie allicht wel weten heeft Buren van de Abdij, op vraag van een aantal buurtbewoners, op 24 oktober een bijeenkomst rond Het wijkbudget georganiseerd in de refter van de Sint-Baafsabdij. Het doel van deze corona-veilige bijeenkomst was om samen met verschillende buurtbewoners na te denken over wat onze wijk nodig heeft om het sociale en culturele leven nog aangenamer te maken.

Er zijn heel veel toffe ideeën boven komen drijven die we in een globaal wijk-‘masterplan’ hebben proberen te verwerken. Er was ook een heel fijne samenwerking met een groep buurtbewoners uit de Heirnis die ook al een soortgelijk plan had opgesteld.

Daar de twee voorstellen elkaar op zoveel plaatsen overlapten, lag het voor de hand dat we bij indiening van de voorstellen naar elkaars teksten verwezen. Vandaar ook een gezamenlijke projectnaam ‘Mach-H’… Wil je de voorstellen eens op je gemak lezen? Surf dan zeker eens naar de website van het Wijkbudget!

Mach-H, anders geformuleerd: een gezamenlijk wijkbudgetvoorstel
Mach-H: supersonisch naar een groene, sociale wijk

Uiteraard vinden jullie op de website van het wijkbudget ook alle andere toffe voorstellen voor de wijk Macharius-Heirnis.

Op 15 januari 2021 geeft de stad meer informatie over fase twee van het wijkbudget en kunnen we rond de verschillende thema’s, groen, water, infrastructuur, cocreaties, en dergelijke, aan de slag.

Reacties zijn gesloten.