Luiz Marquez & friends – Windtalkers

Geplaatst door op 21 oktober 2015

marquez 1VRIJDAG 27 NOVEMBER, 20.00-22.00u. Windtalkers ontstond op de vooravond van de voorbije Gentse Feesten. Luiz Márquez en HT Roberts, twee rasmuzikanten met een voorliefde voor de blues, daar moest iets mooi uit komen, en dat gebeurde ook. Samen tastten ze de grenzen af, experimenteerden met instrumenten en klankkleuren en sleepten hun publiek moeiteloos mee op een boeiende roadtrip. En die brengt Luiz Marquez nu in de Herberg.
Multi-instrumentalist Luiz Márquez mengt als bezieler van de vzw Mezcal in zijn muziek prehispaanse invloeden en hedendaagse stijlen, waardoor een krachtig symbiotisch geheel ontstaat. Traditionele Meso-Amerikaanse instrumenten zoals de huéhuetl, de teponaztle, schildpadschalen, zeeslakkenhuizen, ocarina’s en diverse fluiten gaan in dialoog met westerse instrumenten als de saxofoon, de gitaar en basgitaar en de viool in een wereldmuziekgenre dat de naam Etno Jazz kreeg.
Over de ‘friends’ valt nog niet veel te vertellen. Hij speelde binnen Windtalkers immers samen met Ht Roberts, Nils De Caster, Daithi Rua, Rianto Delrue, Bruno Deneckere …. en wie deze keer van de partij zal zijn, zullen we nog wel bij tijd en stond te horen krijgen.

Update line up  – singer songwriter van het zuiverste Gentse water Bruno zegt alvast toe.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 27 november, 20u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.