Lokale Helden triple concert – Why So Serious

Geplaatst door op 26 maart 2015

why so serious bisDONDERDAG 30 APRIL, 20u30-21u30. Op 1 mei mag je royaal uitslapen, donderdagavond 30 april betekent dus royaal doorzakken, en wil het evenement Lokale Helden van Poppunt je graag bij helpen. Overal in Vlaanderen en Brussel wordt lokaal muzikaal talent, te dikwijls onbekend en onbemind, in het spotlicht gezet. Je kan je lokale helden ontdekken in cafés, huiskamers, bibliotheken, jeugdhuizen, cultuurcentra, op straat, op daken, in kelders, en dus uiteraard ook in de Herberg, waar vier muzikanten hun opwachting maken.
WhySoSerious is een jong akoestisch duo samengesteld uit twee broers, Igor en Istvan (22 en 20). Oorspronkelijk afkomstig uit Zomergem wonen ze nu al 4 jaar in Gent in de Machariuswijk. Pas een jaar geleden ontdekten ze een ongebreidelde passie voor muziek. Dag en nacht tokkelen ze op hun gitaar, coveren liedjes van Ed Sheeran, Panic! at the Disco, A Day to Remember en nog enkele hedendaagse singer-songwriters. Ze trokken vorig jaar naar Hide park in Londen voor een eerste buitenlandse optreden op aanvraag van de Londense fans.
Sinds kort werken ze aan een eigen repertoire. Ze schrijven zelf nieuwe songs en ontdekken zo de onbegrensde mogelijkheden en zelfexpressie van muziek. Momenteel brengen ze een wijde variëteit van songs die gaan van meer alternatieve muziek tot zowel oude en nieuwe popmuziek. Oude knarren als Bob Dylan, Donovan, Leonard Cohen worden geschuwd. Alle songs klinken op een bescheiden manier hedendaags en openen nieuwe deuren. Het aparte stemgeluid van Igor legt diepe emoties in de teksten. Kortom, uniek talent van eigen bodem die zich voor de eerste keer in Gent voorstelt. Meer moet dat niet zijn.   .

Meer info over dit evenement vind je op de gelegenheidswebsite, klik gewoon hier, een voorsmaakje van Dainty Blossom zelf vind je dan weer hier.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: donderdagavond 30 april, 19u30 tot 22u30
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.