Lokale Helden triple concert – Driftwood

Geplaatst door op 26 maart 2015

driftwood 2DONDERDAG 30 APRIL, 21u30-22u30. Op 1 mei mag je royaal uitslapen, donderdagavond 30 april betekent dus royaal doorzakken, en wil het evenement Lokale Helden van Poppunt je graag bij helpen. Overal in Vlaanderen en Brussel wordt lokaal muzikaal talent, te dikwijls onbekend en onbemind, in het spotlicht gezet. Je kan je lokale helden ontdekken in cafés, huiskamers, bibliotheken, jeugdhuizen, cultuurcentra, op straat, op daken, in kelders, en dus uiteraard ook in de Herberg, waar vier muzikanten hun opwachting maken.
We sluiten de heldenavond af met Driftwood. Krystof, het alter ego van Driftwood, leerde als twintiger gitaar spelen in de desolate Schotse Highlands. De eerste ervaring met publiek kende hij als straatmuzikant in Wales, waar hij zijn dak boven zijn hoofd diende bijeen te zingen. Na een tijdje ruilde hij de straat voor kleinere podia in pubs, waar hij op free stage-avonden als andere muzikanten slechts twee nummers kreeg om zichzelf te bewijzen. Een harde maar dankbare leerschool, als je weet dat de aandacht van een beschonken publiek diende gewonnen te worden. De muziek van Driftwood is het best te omschrijven als zomerse winterblues met rokerige randen en gaan over eilanden, liefdes, verlaten dorpen… Met invloeden van Nick Cave, Nick Drake en Tom Waits.

Meer info over dit evenement vind je op de gelegenheidswebsite, klik gewoon hier, een voorsmaakje van Driftwood vind je dan weer hier.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: donderdagavond 30 april, 19u30 tot 22u30
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.