Lieven Tavernier & United Brass

Geplaatst door op 17 augustus 2013

fanfarehongerendorstcdZONDAG 15 SEPTEMBER, 11.00-12.00 en 15.00-16.00. Vandaag stellen Lieven Tavernier en United Brass hun CD ‘De Fanfare van Honger en Dorst‘ voor in de refter van de Sint-Baafsabdij. Buren en liefhebbers zijn daarbij welkom. Lieven Tavernier voorstellen na zijn ‘Europees Hymne’ dat hij vorig jaar in première op de Sint-Baafssite bracht, is waarschijnlijk overbodig. Samen met United Brass, da’s een ander verhaal. Zoals elke brassband krijgen we hier te maken met een groot orkest met enkel koperen blaasinstrumenten, aangevuld met slagwerk. Naast de drie slagwerkers telt United Brass niet minder dan 25 koperblazers: tien cornets, één bugel, drie althoorns, twee baritons, twee euphoniums, drie trombones en vier bassen. Dirigent is Frank Vantroyen.
Over deze nieuwe CD zelf kunnen we logischerwijze weinig vertellen, kom en oordeel zelf en laat je gulle vrije bijdrage na het concert een graadmeter zijn voor hoe fantastisch je het eigenlijk wel vond !

Alvast een voorproefje ? Klik hier !

Waar: Sint-Baafsabdij (refter), ingang via de Groene Kerk
Wanneer: zondag 15 september, 11u en 15u
Toegang gewoontegetrouw gratis

1 reactie op Lieven Tavernier & United Brass

  • luc denorme zegt:

    in een schitterend kader een pracht van een concert. Aangrijpend, zoals het hoort bij Lieven Tavernier, maar o zo mooi … Doet me echt heimwee hebben naar Gent, voor de 1e keer heel erg sinds zowat 15 jaar. Als je dan nog ziet dat John Vandaele de sleutels van de kerk heeft, dan krijg je als mens pas hoop!!!