Liefdesdood in Kamara – een unieke Japanavond in Gent

Geplaatst door op 25 mei 2014

Liefdesdood in KamaraVRIJDAG 27 JUNI, 20.00-22.00u. Luk Van Haute is al vele jaren gefascineerd door het land van de rijzende zon. Hij verdiende zijn sporen als vertaler van Japanse literatuur  en is een autoriteit als het over de Japanse cultuur en geschiedenis gaat. Vanavond wil hij het hebben over zowel de laatste verhalenbundel die hij vertaalde als de Japanse maatschappij anno 2014, en dat doet hij in een open vraaggesprek met journalist John Vandaele.

Liefdesdood in Kamara is de titel van een bundel met de mooiste verhalen uit ruim een eeuw Japanse literatuur. Naast de bekendere namen zijn zo’n dertig auteurs opgenomen die nooit eerder in het Nederlands werden vertaald, van de eerste moderne boegbeelden tot de nieuwste jonge talenten, met daartussen onder andere de eerste verhalen van Nobelprijswinnaar Yasunari Kawabata en het oerverhaal waaruit het hele universum van Haruki Murakami ontstond.

Luk Van Haute zelf over de bundel:

“Op 25 februari 2014 verscheen bij Atlas-Contact eindelijk de door mij samengestelde en vertaalde verhalenbundel Liefdesdood in Kamara en andere Japanse verhalen, zo’n zeven jaar nadat ik aan de opdracht begon.
Een boeiende waaier aan spanning, humor, tragiek, actie, fantasie en erotiek uit ruim een eeuw moderne Japanse literatuur, met naast de bekendere namen ook zo’n dertig auteurs die nooit eerder in het Nederlands werden vertaald, gaande van de eerste moderne boegbeelden tot de nieuwste jonge talenten, met daartussenin het oerverhaal waaruit het hele universum van Haruki Murakami ontstond, de vroegste, in een handpalm passende, verhalen van Nobelprijswinnaar Yasunari Kawabata, heldhaftige gevechten tussen hemellichamen, de gewetenstrijd van boeddhistische monniken, futuristische taferelen in een darmstelsel, seksuele spanningen in de morele grijze zone, en het ellendige lot van de laatste roker.”

Wanneer: vrijdagavond 27 juni, 20-22u
Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Toegang gratis, het boek kan je ter plaatse kopen

Reacties zijn gesloten.