Libera Terra – Antico Sapore

Geplaatst door op 15 december 2013

Libera-TerraVRIJDAG 24 JANUARI, 20.00-22.00u. Vanavond laten we ‘Libera Terra’ aan het woord, een bundeling van sociale coöperatieven die kwalitatief hoogstaande voedingsproducten maken op gronden die geconfisqueerd werden op de maffia. In 2001 startten een aantal moedige jongeren, onder niet steeds makkelijke omstandigheden, een eerste coöperatieve in San Giuseppe Jato, in het hart van maffialand. Vandaag zijn er 8 verschillende coöperaties actief die in totaal 975 ha grond bewerken. Daarop worden graan, olijven, druiven, peulvruchten en groenten verbouwd. De biologische produkten van Libera Terra worden in Italië verdeeld door de plaatselijke wereldwinkels en de coöperatieve supermarkten van Coop.

Hun producten, en hun levensfilosofie, hun visie op de nieuwe sociale en ecologisch verantwoorde economie, op maat van het arme Sicilië maar tezelfdertijd een bruikbare toetsteen voor het rijke Vlaanderen, vind je ook in Gent. Dirk De Muynck van Antico Sapore komt vanavond het verhaal van Libera en van Libera Terra vertellen. En bij zo’n verhaal past uiteraard een degustatie op maat, de mogelijkheid om nieuwe smaken te ontdekken.

Meer info ? Klik alvast hier voor de website van Antico Sapore en hier voor een uitgebreid artikel over dit initiatief uit De Standaard Magazine.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 24 januari, 20-22u
Toegang gratis

 

Reacties zijn gesloten.