Les Trimards ft. Paul Oosterlinck

Geplaatst door op 23 juni 2017

VRIJDAG 25 AUGUSTUS, 20.00-22.00u. “trimarder” – vagabonder sur les routes (Le Petit Robert). En dat klinkt ! En dat garandeert een avond nostalgisch luisteren, meezingen en mee muziek maken, elk naar eigen keuze en goesting.

Les Trimards brengen herkenbaar én meezingbaar Frans chanson, hier en daar in een folkie- country jasje gestoken. Het publiek krijgt een actieve rol in het geheel en wordt door middel van een zangboekje uitgenodigd tot een waar café chantant.

Karo, docente en vakidioot Frans, in de Herberg al te bewonderen als één van de Tigresses Rouges, kon zich niet langer beperken tot haar eigen klaspubliek en trekt nu met het project “Chanter Karo-oké” rond als een hedendaagse troubadour in de Vlaamse scholen. Op haar route liep ze de kleurrijke Nederlandse Remco tegen het lijf die met zijn banjo en ukelele vingervlug vele gevoelige snaren weet te raken. En ook Remco kent het podium van de Herberg, of het nu met de Preacher Men of met Ries De Vuyst is. Niet veel later botste ze op straatmuzikant Corneel die met zijn klanken een grote accordeonfile had veroorzaakt. Gelukkig bood de Spaanse Sonia zich aan om met haar zwoele stem en Gallicische tamboerijn het bonte gezelschap wat maat te laten houden. En Paul ? Gelegenheidscharmeur, raconteur en vooral, de Gainsbourg van de avond.

Deze nieuw-samengestelde multiculturele familie van vagebonden doet de liefde voor de Franse taal weer opflakkeren in menig hart volgens de principes van “liberté, égalité, fraternité”. Wat ook je taal, achtergrond of karakter is, sluit je nu aan bij dit bonte broederschap!

 

Reacties zijn gesloten.