Les goûts de Gand – wereldmuziek in en om de Sint-Baafsabdij

Geplaatst door op 28 april 2015

ZATERDAG 23 MEI, 14.00-22.00u. Vandaag strijkt het Intercultureel Centrum De Centrale neer in de Machariuswijk, voor de 9e editie van het wereldmuziekfestival Les Goûts de Gand.  De wijk ontvangt artiesten uit Albanië, Armenië, België, Burkina faso, Congo, Honduras, Italië, Iran, Peru, Portugal, Rusland, Slowakije, Spanje en Turkije.  Tuinen, cafés, een voormalige abdij en zelfs een moskee worden omgetoverd tot echte concertplaatsen.

Diverse stijlen zoals flamenco, gipsy swing, folk en bossa nova komen aan bod.  Een gezellige ambiance is dus verzekerd.  Blikvangers zijn alvast de 40-koppige Congolese Fanfare Kimbanguiste, de (kinder)fanfare Fanfakids en het Roma Bohemien Orkest.  Daarnaast wordt het Coyendanspark omgetoverd tot een echte Féria Mundial, een wereldmarkt, waar je vanaf 14u een lekker hapje kan eten of exotische spullen kan kopen.  De avond wordt afgesloten met twee concerten in de Sint-Baafsabdij. Een overzicht dan de dag vind je hieronder.

Alle concerten zijn gratis, maar let wel, het aantal plaatsen in de binnenlocaties is (meestal) beperkt. Reserveren kan niet, op tijd aanwezig zijn is dan ook aangewezen.

LGDG_flyer_digitale_verdeling

Reacties zijn gesloten.