Les Goûts de Gand: Vier vrouwen voelen de pols van onze tijd

Geplaatst door op 13 mei 2019


ZATERDAG 18 MEI, VANAF 14.00u.
Vorig jaar brachten we in Les Gouts de Gand voor het eerst één boek. Dit jaar steken we een tandje bij met drie boeken en een daarbij passende performance: discriminatie, migratie, rollenpatronen, verzet, bevrijding,… We voelen telkens op een of andere manier de pols van onze tijd van globalisering en diversiteit, de pijnen en uitdagingen die ermee gepaard gaan.

Ann Lamon stelde om 14u in ‘Berichten uit de jungle’ haar ervaringen te boek in de jungle van Calais, misschien wel Europa’s gekendste vluchtelingenkamp tot nu toe. Peter Terryn ondervraagt haar.

Layla Önlen brengt vanaf 15u een performance over leven in een samenleving waar mannen heersen, vastgeklemd tussen verantwoordelijkheden en eigen wensen, over de plaats waar ontevredenheid niet genoeg is om voor verandering te zorgen, over de vicieuze cirkel waarin de vrouw gevangen zit, en die haar afhankelijk maakt tot het oneindige.

Vervolgens gaat John Vandaele in gesprek met Naïma Charkaoui en Ozlem Uyar. Die laatste schreef met Sultanes een moedig getuigenis over haar ervaringen als gescheiden vrouw van Turkse afkomst: eer, bedrog, verzet, zelfbewustzijn, leven tussen twee culturen… het komt allemaal aan bod. Naïma Charkaoui is als voormalig directeur en dochter van Marokkaanse vader en een Belgische moeder goed geplaatst om een gevoelig boek te schrijven over racisme, de kwetsuren die het aanricht en hoe ermee om te gaan.

Organisatie: De Centrale ism de Buren van de Abdij

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: zaterdag 18 mei, vanaf 14u00
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.