Les Gouts de Gand #13

Geplaatst door op 11 april 2019


ZATERDAG 18 MEI. 

Op zaterdag 18 mei 2019 is het weer zover – het jaarlijkse wereldmuziekfestival Les Goûts de Gand verovert de Gentse Macharius-wijk. Dit gratis stadsfestival is dit jaar aan zijn 13e editie toe, en dat wil je niet missen! Een unieke gelegenheid waar je letterlijk en figuurlijk kan proeven van een superdivers Gent. Laat je leiden naar verschillende concerten op kleine, grote, charmante en/of intieme locaties.

De wijk presenteert ook dit jaar wereldse muziek en dans voor jong en oud! Blikvangers zijn alvast Jiraan (Turkije/Syrië/België/Irak), de Gentse Karavaan (Slovakije/Bulgaars/Macedonië/België), Brussels Underground (België), Fanfare Kimbanguiste (Congo), Merve Nur (Turkije), Les Bwaba (Burkina Faso), I Re Saltati (Sicilië), Helena & Pablo Casella (Brazilië) en Alpacas (België).
Het Coyendanspark zelf wordt opnieuw een ‘Feria Mundial’, waar je vanaf 14u een lekker hapje kan eten en exotische spullen kan kopen. In de ‘African Latin Area’ kan terecht voor dansinitiaties en openluchtconcerten.

Het festival kadert zoals steeds in de door UNESCO uitgeroepen ‘Dag van de Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling’ op 21 mei. Het doel van de dag is even stil te staan bij het belang en het begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe we ‘samen kunnen leven’.

Kom mee proeven en genieten!

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: zaterdag 18 mei
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.