Leer alles over zonnepanelen op een solarware avond XL

Geplaatst door op 4 oktober 2018


DINSDAG 20 NOVEMBER, 20u00.
Hebt u nog de fameuze tupperware-avonden gekend? Die bijeenkomsten bij een gezin thuis waar toelichting werd gegeven over de plastic potjes van het merk Tupperware? In de jaren zestig en zeventig waren die zo populair dat ze bijna een begrip werden. Intussen zijn de tupperware-avonden al lang geschiedenis, maar sinds een tijdje bestaat in het Gentse – onder impuls van EnerGent en Gents MilieuFront – het verschijnsel van de solarware-avond.

Dit is een avond waarop een gastgezin buurtbewoners of vrienden ontvangt om bij te leren over zonnepanelen. Een specialist van EnerGent of een vrijwilliger van Gents MilieuFront geeft uitleg en beantwoordt alle vragen over zonnepanelen.
‘Een bloemlezing uit de mogelijke vragen. Waarom produceren zonnepanelen elektriciteit uit zonlicht? Zijn zonnepanelen nog steeds financieel interessant? Antwoord luidt ongeveer: Zonnepanelen zijn vandaag een rendabele investering, ook nu er geen subsidies meer zijn. Voor 3000 tot 4.000 euro heb je een installatie op je dak die je volledige jaarverbruik opwekt en die bovendien tot gemiddeld 8% financieel rendement oplevert… Dat is beter dan een spaarrekening!
Hoe snel zijn zonnepanelen afbetaald? Hoeveel kost een installatie voor een doorsnee gezin? Waarom liggen er nog altijd maar op acht procent van de Gentse geschikte daken zonnepanelen? Zijn de installaties die je via Gent Zonnestad kan kopen de allergoedkoopste? …
De solarware-avonden passen in de campagne Gent Zonnestad die burgercoöperatie EnerGent heeft opgezet met partners zoals Natuurpunt Gent, GMF, Beweging.net, Oxfam Wereldwinkels, VOEM (Vereniging voor Ontwikkeling Emancipatie van Moslims) en Gezinsbond Gent. En die intussen al geleid heeft 250 zonne-installaties op Gentse daken.
Dit keer kiezen we voor een Solarware-avond XL, waarbij we de keukentafel verlaten en kiezen voor de herberg Macharius.

Wanneer: dinsdag 20 november 2018, 20u
Waar: herberg Macharius, Coyendanspark 1, 9000 Gent
Organisatie: EnerGent, Gezinsbond Gent en Buren van de Abdij
Toegang en deelname: gratis

Klik hier voor het Facebookevent.

Reacties zijn gesloten.