Laura Zúñiga Cáceres op zoek naar een betere wereld

Geplaatst door op 4 september 2017

DONDERDAG 21 SEPTEMBER, 19.30-22.00. “ Ik moet de strijd voor het leven, voor de aarde, voor vrouwen, voor ons territorium en voor de inheemse bevolking voortzetten.”  Woorden van Laura Zúñiga, een Hondurese jongere een week bij ons te gast! 

Laura is een dochter van Berta Cáceres, zij was een gerenommeerd milieuactiviste. Ze voerde de tegenstand van het Lenca-volk aan tegen de Agua Zarca-dam: een giga elektriciteitsproject dat de leefomgeving van duizenden bewoners grondig zou verstoren. Berta was de drijvende kracht binnen COPINH, dat zich inzet voor de rechten van inheemse gemeenschappen. Op 3 maart 2016 werd ze vermoord in haar eigen woning, terwijl ze nochtans  bescherming genoot van het Hondurese leger.

Met Laura praten we over dit drama, maar ook over de meer algemene situatie in haar land: waarom is Honduras het land in de wereld dat verhoudingsgewijs het meest moorden kent?

John Vandaele interviewt deze moedige jonge dame die net als haar moeder haar leven riskeert in de opbouw van een betere wereld. Hij bevraagt tevens de Gentenaars Bea Vandewalle, Ria Cabus en Toon Danhieux die de voorbije zomer Honduras bezochten.
Toon Danhieux vertaalt uit het Spaans naar het Nederlands. Magda Sanchez op dwarsfluit en Josue Castro op gitaar, beiden Hondurezen, zullen het gebeuren muzikaal verrijken.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: donderdag 21 september, 19u30
Toegang uiteraard gratis

Organisatie: Buren van de Abdij in samenwerking met cubanismo.net

Reacties zijn gesloten.