Las Aceitunas – open repetitie

Geplaatst door op 22 januari 2013

VRIJDAG 1 MAART, 20.00-22.00u. In januari 2011 richtten een aantal docenten en cursisten Spaans van de school voor volwassenenonderwijs ISBO een tuna op, die de naam “Las Aceitunas” ofte “De Olijfjes” kreeg. De tuna is een Spaanse muziektraditie die ontstaan is in de Middeleeuwen. In die tijd hadden de studenten geen studiefinanciering en de professoren zaten verspreid over heel Spanje waardoor de studenten genoodzaakt waren om veel te reizen. De Spaanse studenten hebben toen muziek, waarbij vooral de liefde en jonkvrouwen bezongen werden, als de manier ontdekt om aan hun financiële reisbehoeftes te voldoen. Las Aceitunas wordt geleid door Stefaan De Lange en bestaat uit een 20-tal leden die om de drie weken samenkomen te Destelbergen om, in de eerste plaats voor het plezier, Spaanstalige liedjes te zingen. Ondertussen maken ook mensen die aan een andere school les volgen of volgden deel uit van het koor, nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom.

Op vrijdagavond treden zij in de Herberg op in de vorm van een open repetitie, een voorbereiding op de Spaanse avond van Carlos Primero die op zaterdagavond 2 maart in de Herberg doorgaat.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 46+
Wanneer: vrijdagavond 1 maart, 20u
Toegang zoals gewoonlijk gratis

 

1 reactie op Las Aceitunas – open repetitie

  • De Vlugt zegt:

    zoek een trio studenten die tuna (populaire) muziek spelen kunnen op een lunch bijeenkomst in november centrum Den haag. Ca 15-20 minuten.
    Graag contact als u geïnteresseerd bent.