Landjuweelfestival voor klein & groot

Geplaatst door op 12 oktober 2015

verhalen 1DONDERDAG 5 NOVEMBER – ZONDAG 8 NOVEMBER. Naar jaarlijkse gewoonte slaat het landjuweelfestival afdeling ‘Vertelkunst’ tijdens de herfstvakantie zijn tenten op in herberg en abdij. Er zijn evenementen voorzien voor de kinderen, maar ook volwassenen worden verwend met een stevige brok luisterplezier. In het publieksprogramma voor Herberg en Abdij, aangeboden door Van Stoel tot Stoel: (waar je ook de nodige ticketgegevens vindt)

 • Stapel! 4+ / 7+ – Stedelijke Academie voor Muziek, Dans en Woord Lier

  Vrouwtje-Vertel-Maar zit het liefst thuis, lekker verhalen vangen in haar tuin.
  Maar dan verdwijnt haar mooiste zomerhoed…zomaar…
  De zoektocht naar de hoed wordt een avontuurlijke reis met verrassende ontmoetingen.
  Een grappig verhaal met veel interactie van de kinderen!

  Tekst en spel:  Annie Schelfout
  Regie Veva Gerard

  Do 5/11 om 11.00u – vanaf 4 jaar – duur: 1u – A: € 6 – B: € 5 – C: € 4
  Vrij 6/11 om 11.00u – vanaf 7 jaar – duur: 1u – A: € 6 – B: € 5 – C: € 4

 • Workshop kortverhalen – Tom Van Mieghem

  Tijdens deze workshop wordt er een korte wandeling doorheen het vertellandschap gemaakt, geëxperimenteerd met verteltechnieken en verhalenstructuur. Je ontdekt hoe je na 3 uur intensief werken op korte termijn tot een kort verhaal kan komen waarin toch alles zit wat een beklijvend verhaal nodig heeft. Wie wil kan zijn pas gefabriceerde kortverhaal met het grote publiek delen tijdens het open vertel- en figurentheaterpodium op zondag.
  Docent, Tom Van Mieghem, vertelt zowat dagelijks verhalen voor kinderen, jongeren en volwassenen, voornamelijk in Vlaanderen en Nederland: op festivals, in het sprookjeshuis, in scholen, in bibliotheken en cultuurcentra, parken, tuinen. Soms vertelt hij alleen, soms samen met collega’s en vaak samen met muzikanten. Daarnaast is Tom docent verhalen vertellen aan de Nederlandse Vertelacademie.

  Do 5/11 van 19.00u tot 22.00u –  € 6 (leden Van Stoel tot Stoel  -26 jaar) – € 9 (leden etc + 26 jaar) – € 12 (niet-leden). Info en inschrijven via info@vanstoeltotstoel.be

 • O mijn God – Kloosterverhalen – Stedelijke Academie voor Muziek, Dans en Woord Lier

  Van vroom… tot pikant!
  Vertellers zijn de cursisten Lieve Joos, Madeleine Nieuwlaat, Annie Schelfout, Rita Van Overstraeten, Maarten Van Rompaey, Anne-Mie Wouters, Katty Wtterwulghe o.l.v. Veva Gerard.

  Vrij 6/11 om 20u – voor volwassenen – duur: 1u30’ – deze voorstelling wordt gratis aangeboden in samenwerking met de Buren van de Abdij – reserveren kan via info@vanstoeltotstoel.be

 • Open vertel- en figurentheaterpodium

  Dat de Sint-Baafsabdij een inspirerende plaats is, weten we al lang. Elke steen zou een verhaal kunnen vertellen. Een oord dat ooit strakke strengheid ademde, leent zich tot een namiddag speelse anarchie. Vertellers en poppenspelers nestelen zich in alle hoeken en kanten van de Sint-Baafssite. Er is geen programma noch volgorde: laat je telkens weer verrassen door korte verhalen en stukjes figurentheater (zowel voor kleuters, kinderen als voor volwassenen).

  De herfstvakantie kan een beetje fris zijn; de Buren van de Abdij zorgen voor gratis pannenkoeken en warme chocolademelk. Voor de echte koukleumen hebben we dekentjes en je kan altijd je voeten warmen in Herberg Macharius. Als het regent, zitten we binnen. Geen excuus dus om niet te komen!

  Zo 8/11 doorlopend van 14.00u tot 17.00u – voor alle leeftijden – gratis, geen reservatie nodig

Waar: Herberg Macharius en Sint-Baafsabdij, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: 5-8 november
Van harte welkom

Reacties zijn gesloten.