Lamoral stelt voor: Il Sudario

Geplaatst door op 8 april 2018


MAANDAG 30 APRIL, 20.00.   De vier mannen van Lamoral houden van veel muziekjes, zo maakt deze CD zonneklaar. Ze kijken op geen genre neer, als het maar eerlijk en menselijk wil zijn. Van jazz over chanson tot Italiaanse hitparadeliedjes uit de sixties. Van Brassens over Wannes Van de Velde tot New Orleans klassiekers en oude musicalsongs. Plus niet te vergeten: een paar eigen composities. En dat allemaal vanuit een onmiskenbaar Django Reinhardt-achtig perspectief: de vrijdenkersstijl, het ambachtelijk savoir-faire, de ietwat donker-melancholische kleuren, waaruit nochtans evengoed levenslust opklinkt.

Lamoral speelde nog maar één keer als dusdanig in de herberg, maar sommige van haar leden waren bij momenten ware habitué’s in ons programma. Koen De Cauter, de man van vele muzikale hoogtepunten, trad op in allerlei formaties in de herberg en de abdij. Verreweg de nestor van de groep heeft hij zich hier verenigd met drie sterke jonge muzikanten. Sam Opstaele is een kind van onze buurt dat zichzelf leerde gitaar spelen, en intussen zijn ambacht tot een hoog niveau heeft gebracht met solo’s die gevoel en raffinement combineren. Toen de herberg zijn eerste jaar rondmaakte, speelde Sam de ritmegitaar op de maandelijkse muziek- en dansavonden van Nomad Swing. Bassist Emile Van Helleputte legde de baslijnen onder de melodieën van menige groep die onze herberg beroerden. Jonathan Manes tenslotte, bespeelt de ritmegitaar en brengt de geuren en kleuren uit zijn Italiaanse vaderland mee. Niet in het minst met twee eigen composities van zijn hand. Dietro lo Colline dat zich snel in je smaakpapillen nestelt, en Il sudario dat zijn naam gaf aan de CD.

Dit is een groep zoals een groep hoort te zijn: elk voegt er ’t zijne aan toe, om tenslotte tot een unieke combinatie te komen. Een gepast ensemble om de mei-avond mee te versieren en verrijken om ’s anderendaags klaar en helder te zijn voor “het feest van den arbeid”.

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: maandag 30 april, 20u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.