Lach-yoga met Kris

Geplaatst door op 27 december 2012

WOENSDAG 16 JANUARI, 20.00-21.00u.Yoga is niets nieuws in de abdij of de herberg, lachyoga daarentegen, een primeur en een try-out. Lachyogaleraar Kris:

“Bij lachyoga gaan we er vanuit dat we niet hoeven te wachten tot er iets gebeurt: in lachyoga beslissen we zelf wanneer we lachen. Wij eisen het recht op onze eigen lach op. Wij hebben het recht op speelsheid en gebruiken dat ook. In plaats van onze omgeving onze hersenen te laten aansturen, gaan wij vanuit ons eigen lichaam onze hersenen aansturen. Wij gaan van binnenuit de lach opwekken. Lachyoga is fysiek zeer intensief: vanuit beweging en geluid gaan wij ons zelf klaarstomen om te lachen en speels te zijn.
Door middel van lachbevorderende oefeningen en ademhalingsoefeningen gaan we vanuit ons lichaam de zin om te lachen opwekken. Fysiek is het even intensen gezond als een fitnessbeurt, mentaal brengt het ons in het hier en nu: we laten even de beslommeringen van alle dag los, genieten van het moment en vooral leren relativeren! Regelmatig beoefenen van lachyoga bevordert dus het hele welzijn: door de beweging werken we aan de lichamelijke gezondheid en mentaal gaan we er op vooruit doordat we sneller lachen en beter leren relativeren. Wij krijgen een speelse houding die het leven voor onszelf en onze omgeving aangenaam maakt…”

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: woensdagavond 16 januari, 20u, graag op tijd aanwezig
Deelname is gratis, toegang enkel voor deelnemers aan deze yogasessie

Meer info over lachyoga op www.plukjelach.be

2 reacties op Lach-yoga met Kris

  • Andreas Danekes zegt:

    Lachyoga doet me onweerstaanbaar denken aan de Cliniclowns in Nederland (maar misschien ook hier?). Die bezoeken in clowneske outfit kinderafdelingen in ziekenhuizen. De verpleging zegt: het helpt beter in de genezing dan al die medicamenten die de dokters voorschrijven.

    • Andreas, beiden vertrekken alleszins vanuit hetzelfde uitgangspunt: plezier is een basishouding. Lachen en plezier wakkeren het positieve aan. En een positief ingesteld iemand is veel beter opgewassen tegen de uitdagingen van de wereld, zowel lichamelijk als mentaal!