Kozijntjesstraat, ofte Leefstraat 2.0

Geplaatst door op 17 februari 2014

leefstraat 2ZATERDAG 1 MAART, 14.00-16.00u. Het Leefstraat-experiment van de Fiets van Troje, vorig jaar nog in de Karel Antheunisstraat, krijgt een mogelijk vervolg in onze buurt. En daar willen de organisatoren graag even iets over kwijt, willen zij een ontmoetingsmoment organiseren in onze herberg zodat alle buurtbewoners op de hoogte kunnen gebracht worden van dit project. Wat houdt het project in ?
“De Kozijntjesstraat aan de Koepoortkaai is momenteel kandidaat Leefstraat 2.0. Concreet betekent dit dat onze straat in mei en juni verkeersvrij zal zijn. In samenspraak met de Fiets van Troje en de wijkregisseur aan we nadenken over het mobiliteitsaspect (denk aan alternatieve parkeerplaatsen voor de bewoners), het sociale aspect (belangrijk: alle gedomicilieerde straatbewoners moeten het plan ondersteunen) en moeten we een alternatieve, effectieve invulling en opsmuk van onze straat naar voor kunnen schuiven. Kinderdromen zijn hierbij een centraal vertrekpunt : zo zien de kinderen ‘onze’ straat’, met aandacht voor jong en oud.

Meer info over het Leefstraat-concept vind je op de projectwebsite (http://www.leefstraat.be) en op het ideeën-prikbord, voor meer info over de kandidatuur van de Kozijntjesstraat kan je terecht bij de coördinatrice, Barbara Dewil (barbaradewil@me.com of 0479/22.74.75) en op de Facebookpagina van het project.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zaterdagnamiddag 1 maart, 14-16u
Toegang uiteraard gratis

Reacties zijn gesloten.