Laden Evenementen

Ook het komende seizoen mogen jullie je weer verheugen op een aantal fijne muziekfilms. Op groot scherm en met, zoals het hoort (pun intended), geluid over ons speakersysteem! Vanavond staat ABBA: The Movie op het programma! Een film uit 1977 van Lasse Halmström.

Radio DJ Ashley Wallace (Robert Hughes) is gevraagd door Radio Station Manager Bruce Barry om een interview met ABBA; Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad en Björn Ulvaeus te beginnen in Australië. Hij heeft echter altijd pech. Hij vergeet z’n perskaart en reist hierdoor de groep achterna in Sydney, Perth, Adelaide en Melbourne. Als hij zijn deadline niet haalt, wordt hij ontslagen. Als hij alle moed heeft opgegeven, komt hij de groep per toeval tegen in een lift. Hier neemt hij een interview af. Hij weet op het laatste moment de tape bij het radiostation af te leveren.

We geven toe, het verhaaltje is wat dun… maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de fantastische muziek van ABBA. De live opnames die te zien zijn in de film werden gemaakt tijdens de ABBA tour in Australië in 1977… Vele grote hits passeren de revue, van ‘Waterloo’, ‘Mamma Mia’, ‘Dancing Queen’… Dansen mag dus!