Jenny Walrygesprek – tussen Molenbeek en Gent

Geplaatst door op 8 mei 2016

walryVRIJDAG 20 MEI, 20.00-22.00u. Molenbeek kwam de voorbije maanden in het nieuws als jihadistenhoofdkwartier van Europa maar deze Brusselse gemeente met 100 000 inwoners is natuurlijk zoveel meer dan de woonplaats van een aantal mensen die betrokken zijn bij terreur. Daags voor de Goûts de Gand hebben we een gesprek met een aantal vertegenwoordigers van de jeugdraad van Molenbeek, waaronder juriste en criminologe  Ahlam Ait El Maati  (http://www.mo.be/interview/liever-molenbeek-vlaanderen) en met de Molenbeekse Sabine Defoort. Onderwerp van gesprek: leven in de diverse stad, en sociale samenhang en diversiteit. Aan Gentse kant is uiteraard iedereen die geïnteresseerd is welkom. De Gentse schepen van jeugd, Elke Decruyenaere, pastoor Marcel De Meyer van de Regenboogkerk Sint-Antonius, buurtbewoonster van Bulgaarse origine, Nedialka Ivanova, en Chris Bens van vluchtelingenorganisatie Hand in Hand, zegden al toe aanwezig te zijn. Een uitnodiging aan onze moskee is nog hangende.  .

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 20 mei, 20u
Toegang gratis

Jenny Walry was een sociaal actieve, “self made” intellectuele uit de buurt Macharius-Heirnis. Elk jaar organiseren de Buren van de Abdij een of meerdere Jenny Walrygesprekken rond een thema dat haar na aan het hart zou hebben gelegen. Hiermee willen we maatschappelijke thema’s aansnijden die ons allemaal aangaan, waarmee we allemaal worden geconfronteerd en dit op een manier die voor iedereen toegankelijk is.
Jenny Walry (1935-2008) richtte in 1969 de nog steeds bestaande onafhankelijke boekhandel Walry op. Zij gaf daarnaast les in verscheidene volkshogescholen (filosofie voor beginners) en publiceerde onder andere in het Algemeen Nederlands Tijdschrift voor Wijsbegeerte en het Vlaams Marxistisch Tijdschrift. Samen met Leo Apostel schreef zij Hopeloos Gelukkig: Leven in de postmoderne tijd (1997).

Je vindt haar teksten hier online.

Reacties zijn gesloten.