Jazzy evening – Vanessa & Dominique

Geplaatst door op 30 maart 2014

vanessa 01VRIJDAG 14 NOVEMBER, 20.00-22.00u. Vanavond nog maar eens jazz op het podium, al eventjes geleden. Vanessa Matthys studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel jazz-zang bij David Linx en aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Er volgden masterclasses in binnen- en buitenland en ze kreeg de gelegenheid om op te treden en cd-opnames te maken met onder meer Bill Carrothers , Drew Gress, Riccardo Del Fra , Roger Vanha, Frank Deruytter, Bart De Nolf, Jan De Haas, Luc Vanden Bosch, Serge Plume, Dominique Vantomme en Marc Matthys. In 2006 werd ze laureaat van de Rotary Cultuurprijs te Kortrijk en in 2009 van de Dinant Jazz Competition met de a capella groep “The Brussels Vocal Project”. In juni 2010 werkte dit gezelschap mee aan het hommageconcert voor Pierre Van Dormael in de KVS in Brussel. In 2010 richtte ze haar eigen internationaal quartet op.
Vanavond speelt ze echter in duo, samen met toetsenist Dominique Vantomme. Die volgde aanvankelijk een klassieke piano-opleiding en liep op zijn twintigste over naar de jazz. Marc Matthys, Mike Del Ferro, Mark Levine en Rob Madna waren zijn professoren vooraleer hij in 1996 een jazzstage ging volgen aan de University of Louisville, Kentucky (USA) bij Andy Laverne en David Baker. Twee jaar later studeerde hij in New York bij Kenny Werner. Inmiddels werkte Dominique Vantomme samen met o.a. Toots Thielemans, Louisiana Red, Theresa Malenfant en Judy Niemack maar ook met Laïs, An Pierlé, Roland, ….
En samen brengen ze vanavond ‘een mix van jazz en pop in een pure setting, eigenzinnige versies van bekende en minder gekende pop- en jazzpareltjes’.

Een hele mondvol, teveel om zomaar in klank en sfeer om te zetten, slechts één oplossing: vanavond komen luisteren !

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 14 november, 20-22u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.