Italië aan de Schelde

Geplaatst door op 25 augustus 2014

Italië ad Schelde 1ZATERDAG 27 SEPTEMBER, 19.30-22.00u. Migratie naar Gent, in vele vormen en van alle tijden, vanavond de kleurrijke Italiaanse gemeenschap in de kijker. Wat staat op het menu ? We worden verwelkomd in de refter door Il Caffè en Bel-Italia, de twee Italiaanse vriendenverenigingen uit het Gentse, waarna Jozefien de Bock in woord en beeld de geschiedenis van ‘100 jaar Italianen in Gent’ zal brengen. Er volgt een muzikaal intermezzo door Marcello Faccenda waarna Paola Bartoletti van het KASK ons zal vergasten op ‘Italiaanse verhalen op scène’. We sluiten de avond af met gitarist Luigi Vallozzi, die in de Herberg zowel eigen muziek als meezingers zal brengen, een zonnige Italiaanse sfeer is dus verzekerd.
Doorlopend kan je ook de aangrijpende fototentoonstelling door Damiano Oldoni bewonderen die deze zomer reeds te zien was in de galerij in de Van Caneghemstraat. Er is ter afsluiting een hapje en een drankje voorzien, graag een seintje op 09 224 00 79 voor de catering.

Uit ervaring weten we dat het die dag al behoorlijk koud kan zijn in de abdij, iets om in gedachten te houden bij de keuze van je outfit !

Voor deze activiteit werken we samen met Amsab-ISG, Bel-Italia, Il Caffè en het STAM-Stadsmuseum Gent.

Waar: refter van de Sint-Baafsabdij, Voorhoutkaai, ingang via de Groene Kerk (tot ca 21u), in de Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+ (vanaf 21u)
Wanneer: zaterdagavond 27 september, 19u30
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.