Innerwoud – contrabas in een winterse abdij

Geplaatst door op 21 november 2015

Innerwoud 2VRIJDAG, 18 DECEMBER, 20.00-21.00u. Onder de naam Innerwoud componeerde Pieter-Jan Van Assche een muzikaal project voor contrabas, onder de noemer neo-klassieke solo contrabas drones muziek, een hele mondvol. Minimalistische muziek met lange zich herhalende en verder evoluerende patronen of drones als ondersteuning van een weemoedige melodie, in geval van Innerwoud geïnspireerd door de traditionele lyrische muziek uit Ijsland en Canada. Pieter-Jan speelde voorheen bij het Gentse kwartet Zura Zaj en was actief betrokken bij het neoklassiek muzikaal project Ana Barii.
Onlangs nam hij een eerste album op, dat deze maand uitgebracht wordt op het Gentse label Consouling Sounds. Er zijn concerten gepland in de AB (Brussel), De Casino (Sint-Niklaas), de stadhuizen van Leuven, Luik en Kortrijk, maar deze voorstelling is voor zijn thuispubliek uit Gent.
Deze buitengewone compositie vroeg om een buitengewoon decor, en wat is in Gent dan meer geschikt dan de Sint-Baafsabdij. Dit concert zal een uur duren en gaat door in de grote abdijrefter. Deze ruimte is niet verwarmd, aangepaste kledij is dan ook noodzakelijk.

Wil je alvast enkele van zijn nummers beluisteren, klik dan hier.

Waar: de refter van de Sint-Baafsabdij, ingang via de Groene Kerk, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 18 december, 20u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.