Infomoment nieuw seizoen ‘Het Spaans Gewas’

Geplaatst door op 14 februari 2019


WOENSDAG 27 FEBRUARI, 20u. In het voorjaar van 2018 hadden een aantal mensen van ‘vzw Buren van de Abdij’ het idee om enthousiaste tuiniers bijeen te brengen en tegelijk de Machariuswijk een stukje groener te maken. Met steun van ‘Wijk aan zet’ is zo ‘Het Spaans gewas’ ontstaan in een geknipte straat op het Spaanskasteelplein.
Er wordt gezaaid, geplant en geoogst in oude fruitkisten in de schaduw van de lindebomen. Buurtbewoners die graag tuinieren hebben er hun plekje gevonden. Bovendien is dit project op korte tijd een ontmoetingsplaats geworden waar niet enkel de tuiniers maar ook andere buren meeleven met wat er gebeurt op Het Spaans Gewas.
Iedere buurtbewoner die zin heeft kan voor één jaar in één bak zaaien, planten, wieden en oogsten. Per gezin voorzien we één bak zodat zoveel mogelijk verschillende mensen kunnen deelnemen.
Dit jaar ontvangen wij bijkomende subsidies om deze plek nog mooier te maken. Er komen moestuinbakken bij om de parking beter af te sluiten. Wij voorzien klein werkmateriaal voor de tuiniers: harkje, schepje, emmer, gieter, handschoenen enz. voor algemeen gebruik. Wij zullen ook een tuinberging voorzien om dit gezamenlijk materiaal te stockeren. Nieuwe fruitbomen zijn reeds aangeplant. En er is ons een grote picknicktafel beloofd!
Wie volgend seizoen (vanaf maart 2019) graag wil tuinieren in een moestuinbak of gewoon graag iets kwijt wil is hartelijk welkom op ons infomoment in Herberg Macharius op 27 februari om 20 u.
Je kan ook contact opnemen via hetspaansgewas@gmail.com of de Faceboekgroep “Het Spaans Gewas”. Of spreek gerust iemand van de tuiniers aan die je dan graag wat meer uitleg zal geven.

27 februari 2019
Herberg Macharius
Coyendanspark 1, 9000 Gent

Reacties zijn gesloten.