Ht Roberts & Rain Change Fair

Geplaatst door op 30 augustus 2013

Ht-Roberts-4VRIJDAG 25 OKTOBER, 20.00-22.00u. Dit voorjaar bracht Ht Roberts met “Rain Change Fair” zijn achtste album uit. Een première bij de Vieze Gasten aan de Brugse Poort in maart, een optreden in de Ancienne Belgique in mei, en vandaag is het aan ons om mee te genieten. Ik maak het me gemakkelijk en citeer even uit de nabespreking door de huisrecensent van de Ancienne Belgique:

Heel vaak hoor je: akoestische muziek is te soft, singer-songwriters zijn treurwilgen, als er geen drums bij zijn is het slapjes… en soms zijn die clichés ook terecht. Maar “Rain Change Fair” bewijst dat het niet zo hoeft te zijn: het is verrassend hoeveel power een handvol instrumenten en een paar stemmen hebben als wat er gebeurt geworteld is in het weten dat het geheel groter is dan de som van de delen (om nog maar eens een cliché te gebruiken)” en “De verzameling songs groeide snel uit tot een zeer intense en krachtige muzikale ervaring: er wordt gespeeld met nu eens de drive van een rockgroep, dan weer de finesse van een kamerorkest, er wordt veel (samen)gezongen, er zijn instrumentale nummers, er wordt verteld…

Voor dit album deed Herman T Roberts beroep op twee andere straffe muzikanten: multi-instrumentalist Gijs Hollebosch (Olla Vogolla, Kris De Bruyne, Miek & Roel en Lieven Tavernier) neemt de dobro, mandoline en banjo voor zijn rekening, terwijl Nils De Caster (met het memorabele Citron Bleu vorig jaar nog in de abdijrefter, maar intussen internationaal gekend voor zijn bijdrage aan het theaterstuk en de succesrijke film “The Broken Circle Breakdown“) viool, mandoline en pedal steel bespeelt. Ht Roberts zelf verzorgt leadzang, akoestische gitaar, banjo en bouzouki.

Kortom,  een niet te missen ervaring met “songs uit en over het leven, gebracht met de ‘grain’ en de ‘fond’ die datzelfde leven aan alles geeft”, om nogmaals de AB te citeren.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 25 oktober, 20-22u
Toegang is gratis, er kan niet gereserveerd worden, op tijd komen is een aanrader !

Met dank aan Arnold Van Herreweghe voor de foto’s

Reacties zijn gesloten.