Jenny Walrygesprek – Hoe samenleven in het Heilige Land ? Een gesprek

Geplaatst door op 18 mei 2015

IsraelPalestinePeaceZONDAG 7 JUNI, 15.00-16.30u. De Israelisch-Palestijnse tragedie houdt ook ons Europeanen bezig. Logisch, we liggen er mee aan de basis van: ‘onze’ holocaust bereidde mee de weg naar de staat Israël en dus ook naar de huidige problemen van de Palestijnen. De situatie lijkt na de recente verkiezingen niet meteen op ontspanning af te stevenen. De nieuwe en ook de oude premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd dat er onder hem geen tweestatenoplossing komt. Vraag is dan waar het dan wel heen moet: hoe moeten Israëlische Joden en Palestijnen samenleven in het Heilige Land?

De Buren van de Abdij organiseren hierover een open gesprek met Alain Bloch, rechter en Joodse Gentenaar, Brigitte Herremans, experte Midden-Oosten van Broederlijk Delen en Montasser AlDe’emeh, Palestijnse Belg en onderzoeker. Gespreksleiding: John Vandaele.

walryWaar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagnamiddag 7 juni, 15u
Toegang gratis

Jaarlijks organiseren de Buren van de Abdij een Jenny Walrygesprek over een actueel thema. Hiermee willen we maatschappelijke thema’s aansnijden die ons allemaal aangaan, waarmee we allemaal worden geconfronteerd en dit op een manier die voor iedereen toegankelijk is.
Jenny Walry (1935-2008) richtte in 1969 de nog steeds bestaande onafhankelijke boekhandel Walry op. Zij gaf daarnaast les in verscheidene volkshogescholen (filosofie voor beginners) en publiceerde onder andere in het Algemeen Nederlands Tijdschrift voor Wijsbegeerte en het Vlaams Marxistisch Tijdschrift. Samen met Leo Apostel schreef zij Hopeloos Gelukkig: Leven in de postmoderne tijd (1997).

Je vindt haar teksten hier online.

 

Reacties zijn gesloten.