Hoe rijk is toch (nog) de Gentse natuur?

Geplaatst door op 27 mei 2019

ZATERDAG 22 – ZONDAG 23 JUNI. Dit weekend van Passanten draait rond duurzaamheid in brede zin, met vooral veel aandacht voor de biodiversiteit, de rijkdom aan soorten van planten en dieren die zelfs hier in onze wijk aanwezig is.

Abdijhoning slingeren in de herberg? Dat kan.
Zaterdag 22 juni, 15u30, in de herberg.
Sinds enkele jaren kweken de Buren van de Abdij bijen in en om de Sint-Baafsabdijsite. Dit jaar beschikken we over een krachtig volk dat al heel wat honing bijeenbracht. Dat laat ons toe om tijdens het duurzaamheidsdweekend wat voorjaarshoning te slingeren onder de leiding van onze imker Traudi Helmberger. U kan dit meemaken en meehelpen in de herberg. En proeven natuurlijk. Overigens moet je voorzichtig omspringen met dit slingeren: we kunnen niet teveel honing ‘stelen’ van de bijen. Dit is tenslotte de voedselvoorraad waarmee ze de winter moeten doorkomen.

Wie leeft er onder het wateroppervlak (van de Schelde) aan de Visserij?
Zondag 23 juni, 14u, afspraak aan de herberg
Kom het op zondag 23 juni met YAKU ontdekken! YAKU vzw wilt de Gentenaar terug verbinden met het water in Gent (Yaku is overigens het Quetcha-woord voor water). Ze dromen van propere kanalen, groene oevers en meer zwemplaatsen. Voor het duurzaamheidsweekend hebben ze op 5 locaties rond Portus Ganda en Visserij een staal gehangen om te ontdekken welke waterdiertjes in het water leven. Tijdens hun activiteit kan je helpen de stalen opspoelen en ontdekken hoe het onderwaterleven eruit ziet!
Alle informatie over de locaties en wat foto’s staan hier.

Hengelen aan de Schelde
Zondag 23 juni, 16u, aan de Schelde bij de herberg.
Als we willen weten welke vissen er in onze Schelde leven, kan je bijvoorbeeld hengelen naar onze geschubde vrienden. De ervaren hengelaar en hengelwinkelier Pascal Peirsman zal ons daarom een workshop hengelen geven, op zondag 23 juni vanaf 16u. Pascal zal ook het nodige materiaal meebrengen voor het verschalken van de verschillende vissoorten. Let wel: we schenken na afloof de gevangen vis terug aan de Schelde.

Klik hier voor het facebookevenement.

Reacties zijn gesloten.