Historisch Café – volg de gids !

Geplaatst door op 9 april 2017

ZONDAG 7 MEI, 11.00-13.00u. Al jaren nemen Claudine Mennens en Jacques Huys, twee door de wol geverfde stadsgidsen én Buren van de Abdij, grote groepen mee op een fascinerende wandeling door de abdij. Zij onthullen niet enkel het grote verhaal van anderhalf millennium wel en wee aan de samenvloeiing van Leie en Schelde, maar vergasten iedereen ook op de leuke anekdotes die het leven in de Abdij kleur en ‘body’ geven. Tijdens de fototentoonstelling van Michiel Hendryckx mogen er echter geen geleide bezoeken doorgaan in de Abdij dus halen wij de gidsen naar de Herberg!

In de vorm van een vraag en antwoord gesprek zullen we hen zo veel mogelijk laten vertellen over de Abdij, zonder een voet te verzetten.
Voor wie niet zo lang kan wachten of zich al op voorhand wil verdiepen in de geschiedenis van het Sint-Baafsdorp en zijn abdij, is er de inleidende tekst over de geschiedenis van de abdij, geschreven door buur Marc Hanson en gepubliceerd op deze website, klik hier.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: zondagvoormiddag 7 mei, 11u
Toegang gratis

3 reacties op Historisch Café – volg de gids !

 • catheline coucke zegt:

  Moet er gereserveerd worden voor de rondleiding op 7 mei om 11u. ?
  Graag voor twee personen aub
  Catheline Coucke

  • Jan Vandemeulebroeke zegt:

   Catheline,
   voor het Historisch Café in Herberg Macharius (‘Volg de gids!’) moet/kan niet gereserveerd worden. Wees welkom, er is plaats genoeg (maar kom best op tijd!).