Historisch Café – Over de protestanten in Gent, vroeger en nu

Geplaatst door op 15 november 2015

Pacificatiefeesten 21 boekZONDAG 3 APRIL, 11.00-13.00u. Het optreden van de Duitse kerkhervormer Maarten Luther bracht ook in onze streken heel wat op gang. Het protestantisme zette zich krachtig door en verstoorde grondig de traditionele eenheid van het katholieke geloof. Politieke en sociale conflicten waren het gevolg. Tussen 1577 en 1584 kende Gent een calvinistisch stadsbestuur.
Met onze virtuele wandeling gaan we op zoek naar herinneringen uit die woelige 16de eeuw. Het Ryhovesteen in de Onderstraat, het Pand in Onderbergen, de architectuur van het stadhuis passeren de revue. We horen het verhaal over de Rederijkers en over de Pacificatie van Gent, maar ook het relaas over brandstapels en terechtstellingen. Tot slot stappen we in onze teletijdmachine naar de 21ste eeuw en bekijken we hoe het de Protestanten in onze stad vandaag vergaat. Spreker van dienst is Christine Liagre.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagvoormiddag 3 april, 11u
Toegang gratis

2 reacties op Historisch Café – Over de protestanten in Gent, vroeger en nu

 • Ilona Duytschaever zegt:

  Beste,

  Zou graag weten tot hoe lang de activiteit duurt.

  Groetjes,
  Ilona

  • Mieke zegt:

   Hallo Ilona,
   we voorzien 1u30 voor de presentatie, met mogelijkheid om daarna nog vragen te stellen. Je bent altijd vrij om vroeger weg te gaan als je dat wenst. Tot zondag!
   Mieke