Historisch Café – Beestenboel !

Geplaatst door op 19 september 2016

 

kat-2

‘Kat met gewelddadig verwijderde kl*rinet en kl*kkenspel in de muil’ (Vincent de Beauvais, Speculum doctrinale, einde 13e eeuw, stadsbibliotheek Brugge)

ZONDAG 2 OKTOBER, 11.00-13.00u. Naar aanleiding van werelddierendag op 4 oktober een Historisch Café vol fabels en gedichten over dieren van divers pluimage of andere bedekking met een historisch luik over onze meest superieure, meest zelfbewuste en tezelfdertijd arrogantste én aanhankelijkste huisgenoot, de ‘kat(er)’. Tybeert de kater resideert in een hoekje van de Herberg op een pluchen kussen, gesigneerd Jan Frans Willems, en op het terras is plaats voorzien voor het het ros Beiaard, Musti, een (of twee, of …) lief klein konijntje en de giraf van Annie M.G. Schmidt. Trijntje Fop leest voor uit eigen poëtisch werk, net als Guido Gezelle en Jean de la Fontaine. En onder dit alles, een streepje passende muziek, aan de piano Marjam Godderis.

Dit alles naar goede gewoonte door buren, en voor alle liefhebbers van het kruipend, lopend, vliegend en zwemmend gekrioel om ons heen.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagvoormiddag 2 oktober, 11u
Toegang gratis

Een uitsmijterke: het Gentse zwijntje van Trijntje Fop

Op een varken

Een varken vliegend boven Gent
werd door de stewardess verwend
met een enorme nasi goreng,
omdat het onder de bekoring
van deze grote grijze stad
‘Boven Gent rijst’ gezongen had.

Reacties zijn gesloten.