Historisch café (6)

Geplaatst door op 7 maart 2013

Sint-Baafsabdij-100-150x150ZONDAG, 7 APRIL, 11.00-13.00u. Ons Historisch Café is aan zijn zesde editie toe, duidelijk een blijvertje dus en zonder overdrijven een schitterende aanwinst voor onze herbergwerking. Gewoontegetrouw kondigt Tom het onderwerp van de dag aan:
Als iemand zijn schaapjes op het droge heeft zit het wel goed met hem en zijn spaargeld.
Of de uitdrukking ook iets te maken heeft met de geschiedenis van de Sint-Baafs Abdij gaan we ontdekken in deze aflevering van het Historisch Café. Het is dan nog paasvakantie, maar kom gerust een dag eerder terug want het wordt weer heel interessant. Onze vaste Abdij-historicus Marc Hanson heeft de laatste tijd studie gemaakt van de geschiedenis van de schapenhouderij die vanuit de Abdij bedreven werd. Onze schapen en lammetjes (van God…) graasden tot in de natte schorrengebieden van de zeeuwse eilanden. Hun wol zorgde voor de rijkdom van Gent. Om de historische gegevens echt leven te geven hebben we ook schaapsherder Koen Everaert uitgenodigd, die we in en rond Gent kunnen tegenkomen. Want hij laat zijn kudde in opdracht van de Groendienst en zijn vzw Pro Natura bermen, taluds en ander woest groen begrazen, als een ecologische maaimachine. Hij weet uit de praktijk alles van schapen.
Geen lezing, maar een twee-richtings vraaggesprek tussen de historicus en de herder.
Ook de buren en andere belangstellenden kunnen alles vragen, wat ze zich ‘s avonds voor het slapen gaan al zo lang over schapen hebben afgevraagd.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagvoormiddag 7 april, 11-13 uur
Deelname is uiteraard gratis.

Voor meer info kan je terecht bij Tom Bouman, tombouman@skynet.be

 

Reacties zijn gesloten.