Historisch café (2)

Geplaatst door op 6 december 2012

VRIJDAG 7 DECEMBER 16.30-17.30u. Na de kennismakingsronde van 16 november is het Historisch Café nog steeds i.o. (in oprichting). Initiatiefnemers Griet Maréchal, Juul Verhelst en Tom Bouman laten het volgende weten:
“We vonden het een vruchtbaar gesprek dat perspectieven opende om het Historisch Café op de rails te zetten.  Met een historisch café bedoelen we iets anders dan een lezing over een historisch onderwerp. Na een paar keer warmlopen kan het een levendige uitwisseling worden van feiten en meningen over de sociale geschiedenis van Gent. Maar dat hangt natuurlijk af van de inbreng van de deelnemers. Voor de goede orde zou iedere bijeenkomst geleid kunnen worden door iemand van de buren of van buiten. Om de gedachten te bepalen zou Tom Bouman een inleidende lezing kunnen voorbereiden over de algemene vraag: ‘wat is sociale geschiedenis?’ Wie mee wil spreken zal welgekomen zijn.”

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdag 7 december 16u30-17u30
Gratis toegang voor alle geïnteresseerden

1 reactie op Historisch café (2)

  • Olav Heirman zegt:

    Spijtig genoeg kan ik deze keer niet aanwezig zijn.
    Ik vond het de eerste keer een vruchtbaar gesprek en zal proberen de volgende keren opnieuw tijd vrij te maken daarvoor.