Historisch café (10), tinnen jubilé !

Geplaatst door op 9 augustus 2013

OyenZONDAG 1 SEPTEMBER, 11.00-13.00u. Een tweede Historisch Café-jaar starten met een jubileum, beter kan waarschijnlijk niet. Op 16 november 2012 verzamelde Tom voor het eerst zijn troepen rondom zich, zette zijn breedste glimlach op en lanceerde samen een kleine kerngroep zijn ‘Historisch Café’, een buren- en buurtproject rond sociale geschiedenis op mensenmaat. En het idee sloeg aan. De groep enthousiaste participanten en toehoorders groeide bij elke zitting verder aan en patriarch Tom zag dat het goed was. Opnieuw een mooi staaltje van waartoe mensen in staat zijn eenmaal ze een forum hebben gevonden. Kortom, een project waarop we als Buren alleen maar heel erg fier kunnen zijn en waarvan we allen hopen dat we nog vele jubilea samen kunnen vieren !

Vandaag brengt een van die enthousiastelingen van het eerste uur het thema aan. Paul Oyen zal vertellen over zijn roots in onze buurt:

Er was eens in de Machariuswijk… Een levensschets van Albertus, Leopoldus, Hubertus, Leo Oyen, geboren te Gent op 11 december 1917 in de St.-Machariusstraat nr. 2, “Au Bon Marché”, winkel uitgebaat door Valentina, Maria Maes, geboren op 24 maart 1880 te Wercken (Diksmuide) en echtgenote van Paulus, Hubert Oyen, geboren op 7 juni 1890 te Horn (Nederlands Limburg).

Meer info over het Historisch Café zoals steeds bij Tom Bouman (tombouman@skynet.be).

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: zondagvoormiddag 1 september, 11-13u
Toegang, deelnemen en nostalgisch terugblikken, allemaal gratis

Reacties zijn gesloten.