Hiphopherberg – Woordkracht XI

Geplaatst door op 13 november 2017

VRIJDAG 22 DECEMBER, 19.00u. De elfde editie van het Gentse slam- en Hiphoppodium Woordkracht brengt u Martijn ‘Bekvegter’ Nelen, Lindah Nyirenda, Infinite Joy en Marjan De Ridder.

Martijn Bekvegter Nelen dicht over de uitwassen van onze gezellige samenleving. Hij combineert zijn liefde voor taal met de dorst naar poëtisch gekaderde straatwijsheden en de honger naar geëngageerde thematiek. Martijn vertelt over vergeten geschiedenis en onbezongen helden en ergernis en tristesse door de luisteraar militante teksten op een bedje van woordspelingen en metaforen te voeren. Zo blijken ook de zogenaamd ‘moeilijke thema’s’ erin te gaan als zoete koek.

Lindah Nyirenda is spoken word-artiest. Voor het Gents poëziecollectief De Wolven van La Mancha maakt ze radioprogramma’s voor Urgent.fm. De laatste vier jaar is ze als dichteres op verschillende kunstevenementen verschenen, zoals de Gentse Feesten, Zaradi Tebe, Museumnacht Gent, Afropolitanfestival in BOZAR en recent nog in de tweede editie van We Orchestrate Words van de KVS Brussel in samenwerking met het Brussels Jazz Orchestra. Op 30 november vervoegt ze de line-up van het platform Nuff Said dat plaatsvindt in De Centrale in Gent.

Infinite Joy werd in 2015 de eerste West-Vlaamse kampioen slam poetry en heeft sindsdien al podia afgelopen van de Vlaamse kust tot Amsterdam. Hij nam deel aan de tweede editie van de Poëziebus-tour en is bij hiphopfeestjes vaak voor de deur in een cypher te vinden. Begin 2017 richtte hij One Mic Stand op, een open podium in zijn thuisstad Oostende. Hij brengt een mix van Engels- en Nederlandstalig werk, waarvan veel in het West-Vlaams, ondertitels niet inclusief.

Marjan De Ridder alias Marianders beperkt zich niet alleen tot het manipuleren van afvoerbuizen. Ze is ook actief bezig met het besnorren van verlaten magazinefoto’s. Wanneer haar hoofd naar minder absurde bezigheden staat, probeert ze haar gedachten kwijt te schrijven in verhalen en gedichten. Die proza en poëzie vult ze aan met illustraties. Ze is lid van ASCT en zat tien dagen op de mooiste bus van de lage landen (Poëziebus).

De avond wordt aaneengepraat door niemand minder dan Bob Minne, die ook nog eens jarig is. Trakteer uw presentator dus gerust op een watertje.

Tijdsschema:
19:30 deuren open
20:00 open mic
20:30 Marjan De Ridder
21:00 Infinite Joy
21:30 Lindah Nyirenda
22:00 Martijn Nelen
22:30 open mic

Klik hier voor het facebookevenement.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: vrijdag 22 december, 19u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.