Hiphopherberg – Woordkracht X

Geplaatst door op 31 augustus 2017
VRIJDAG 22 SEPTEMBER, 19.30-23.00u. De tiende editie van Woordkracht brengt u Letterfretter Mike, Kevin Amse, Cindel D’hooge en Nawel Kalbi.
Ledebergse Legende Letterfretter Mike is een van de heersers in de Gentse hiphopscene. Hij is begonnen met freestylen op z’n achttiende en beats beginnen te maken op z’n 26e. Hij behoort tot de oprichters van Hiphopstraatgebeuren. Dit voormalig lid van Rauw en Onbesproken heeft twee cd’s uit waarop ie in het plat Gents rapt: ‘Ja allo moat’ en ‘Hedendoagse rederijker’. Ook de ep Onorthodox (2009) staat in z’n discografie. Nu komt ie met nieuw materiaal.

Kevin Amse is een woordkunstenaar en comedian. Met Slambacht won hij de eerste Belgische team poetry slam (2016). Hij plaatste zich ook vier opeenvolgende jaren voor de finale van het Belgisch kampioenschap slam poetry (2014 – 2017), een record. Met ‘Stemschot’ zette hij de huidige slam poetry scène in Gent op de kaart. Momenteel gaat hij voor een carrière als komiek. Met ‘Brieven aan een Ex-Prins’ maakte hij in april 2015 zijn debuut als auteur.

Cindel D’hooge kennen jullie misschien van Auw La, waar ze bijna consistent event iets op de open-mic bracht en neemt nu de tiende editie van Woordkracht voor haar rekening.

Nawel Kalbi nam deel aan het ‘Poëzie verbindt’-parcours, waarbij ze samen met andere poëten (in spe) tijdens zes workshops kennis maakte met de kunst van het woord. Het resultaat daarvan is de poëziebundel ‘Verbinding gezocht’.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: vrijdagavond 22 september, 19u30
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.