Het grote defensiedebat

Geplaatst door op 19 april 2018


VRIJDAG 11 MEI, 20u. Syrië, Libië, Oekraïne, Jemen,… geweld en burgeroorlog lijken dichter bij Europa te komen. Dat gaat soms ook gepaard met een toenemende immigratie uit de onveilige gebieden.
De vraag is hoe we daar als Europese Unie moeten mee omgaan. Moeten we meer investeren in defensie – inclusief de vervanging van de F-16 door de nieuwe F-35? Of moeten we in de 21ste eeuw voluit gaan voor diplomatie, overleg en samenwerking, vanuit sterke multilaterale instellingen en vanuit het besef dat oorlog geen optie meer is gezien de vernietigingskracht van onze moderne wapens. Of zijn we genoodzaakt ons met meer wapens te weer te stellen tegen Rusland en de opkomende macht China?

Een gesprek hierover in twee delen.
Eerst een gesprek met Jonathan Holslag, professor internationale politiek aan de VUBrussel, en Ludo De Brabander van vzw Vrede over zin en onzin van pacifisme in de 21ste eeuw. Moderatie: John Vandaele, Mo* Magazine.
Vervolgens een gesprek met John Crombez, voorzitter van sp-a en Karolien Grosemans, Kamerlid en voorzitster Kamercommissie defensie voor de N-VA.

Klik hier voor het facebookevenement.

Door de beperkte capaciteit dient u op voorhand uw plaats te reserveren. Schrijf hier in.

Dit is een samenwerking met Knack, Mo* en Vrede vzw.

Waar: Sint-Baafsabdij
Wanneer: vrijdag 11 mei, 20u
Toegang gratis

SaveSave

Reacties zijn gesloten.