Herberg in de bloemetjes

Geplaatst door op 11 september 2012

Gedurende de vier maanden van TRACK was de Herberg Marcharius, in het poortgebouw van het voormalige slachthuis, zes dagen op zeven een ontmoetingsplaats voor en door de buurt. Zeker, de TRACK-bezoekers waren er welkom, maar het is vooral een plaats gebleken waar buurtbewoners van allerlei pluimage leuke dingen samen deden. Niet in het minst samen de herberg runnen – zowat alles draaide op vrijwilligerswerk – maar daarnaast ook samen breien, haken, haar knippen, naar concerten luisteren (Roland gaf er een fameus soloconcert), linosnedes maken, zijde beschilderen, yoga, de honing van onze drie kassen in de abdij gezamenlijk ‘oogsten’, praten over Congo, China en trektochten naar Compostella… kortom, de Herberg was een heuse bijenkorf.

Het succes was dusdanig dat we op een of andere manier door willen gaan met de Herberg. Daarom is het afscheidsfeest van de Herberg niet echt een afscheidsfeest, eerder een overgang naar een mogelijks andere ‘lichtere’ formule. Hoe dan ook, het feest begint om 15u met een gesprek over de herberg. Daarna komen de Ledebirds – een sociaal-artistiek project uit Ledeberg – hun nieuwe programma inspelen, waarna er een kleine ode aan doctorandus P wordt gebracht. Tot slot is er het meezingprogramma van Peter Selie waarbij het publiek kan kiezen uit 100 populaire liederen uit alle windstreken. Daarnaast willen we jullie ook attent maken op een historische rondleiding in de abdij, waarbij stadsgids Jacques jullie tot in de diepste krochten en meest verborgen hoeken van de abdij brengt.

Waar: in de abdij, de herberg en de groene zone tussenin, afhankelijk van de weersomstandigheden
Wanneer: op zondag 16 september, met de rondleiding om 14u en een aansluitend feestprogramma vanaf 15u tot …
Toegangsprijs: we vallen in herhaling, maar het blijft zoals beloofd geheel en al gratis

 

3 reacties op Herberg in de bloemetjes

 • Tom Bouman zegt:

  In dit eerste jaar van kennismaking met de abdij is deze site mijn gids geweest in herbergactiviteiten.
  Als vanmiddag de herbergiers bedankt worden voor hun onvermoeide activiteit
  moet zeker ook de webmaster op het podium komen.
  Blijft de site ons op de hoogte houden tijdens de sluiting van de herberg?

  Tom Bouman

  • John Vandaele zegt:

   Je hebt gelijk: dit had wel eens mogen gebeuren maar uitstel betekent in deze geen afstel. De site wordt gerund door Bart en Henk.

   • Henk zegt:

    En we mogen ook onze man achter de schermen, en verantwoordelijke voor het hele technische gedeelte van de site, Jan Stofferis niet vergeten!