Heather, Erwin & friends

Geplaatst door op 5 november 2014

heather 2VRIJDAG 5 DECEMBER, 20.00-22.00u. Angelsaksische folk op zijn allerbest, zo kondigden we Heather Grabham en Erwin Libbrecht met hun groep Faran Flad aan voor hun optreden tijdens de Coyendans. Hun optreden was ‘top’, en verdere afspraken voor een, twee, drie winterconcerten volgden bijna vanzelf.  Vanavond een ietwat intiemer concert met enkel Erwin (guitaar, banjo en vocals), een van de pioniers van de Vlaamse folk revival, en Heather tinwissel en vocals), die de Engelse folkmuziek met de moedermelk meekreeg. Ze zijn een muzikaal duo dat de voorbije tien jaar de drijvende kracht achter folkgroepen als Kadril, Faran Flad, Jiggit en Tan Tethera was, muziek als ‘way of life’, ook in het dagelijkse leven, ‘playing music around the kitchen table’, en dat is wat ze vanavond ook zullen doen. Ze brengen muziek met Ierse en Engelse roots, tussendoor eigen werk, en kunnen het dan toch weer niet laten om hun vrienden mee op het podium te vragen. Vandaag, voor hun eerste Herbergconcert, is dat alvast Elke De Meester, een accordeoniste met stijl die – zoals we in het Muzikantenhuis al mochten horen – perfect in het plaatje past. En naast Elke, Heather en Erwin is er nog behoorlijk wat vrije ruimte op ons podium, we houden je op de hoogte en beloven alvast een heel mooie aanloop naar het Sinterklaasweekend.

En ook de laatste friends zijn intussen genoteerd: levensgenieter op gitaar met vocals Wim Toucour, ons allen bekend van de cd-voorstelling van juli laatstleden, en Fré Vandaele, tin whistle virtuoos bij uitstek.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: vrijdagavond 5 december, 20u
Toegang uiteraard gratis

1 reactie op Heather, Erwin & friends

  • Paul Oyen zegt:

    ’t Was gisterennamiddag weer eens recht in de roos in de herberg. Een gezellige sfeer met onze geliefde voorzitter John die er 55 achter de rug heeft. Een tafel bedolven onder allerhande taarten overgoten met bier en wijn. Aangenaam gezelschap links en rechts.
    En dan Koen en de zijnen. Koen, een grote “meneer”, die het ondertussen al 45 jaar doet op zijn sopraan-sax…
    Een symbiose tussen oud en jong binnen dezelfde band! Dank voor dat alles.
    Paul Oyen