Groeneilanden op de Achtervisserij

Geplaatst door op 18 december 2012

Groeneiland Bargiebrug

WOENSDAG 30 JANUARI, 20.00-21.30u. Een van de vele projecten om meer groen in de stad te brengen, is de aanleg van zogenaamde groeneilanden. De stedelijke groendienst komt vanavond een project voorstellen voor onze wijk en nodigt alle buren uit. Op de Achtervisserij tussen de Koepoortkaai en de Tweebruggenstraat plannen zij immers de aanleg van een 250 meter lang lint van beplante eilandjes die groen moeten brengen tussen de grijze stenen van de oevers. Dit initiatief zou ook de biodiversiteit en de milieukwaliteit van de Schelde ten goede moeten komen, en ook voor onze bijen is de uitbreiding van hun stuifmeelareaal ongetwijfeld welkom.
Na de presentatie kan je in de Herberg nog rustig even napraten onder het genot van een hete thee of frisse pint.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+
Wanneer: woensdagavond 30 januari, 20-21u30
Toegang is gratis

2 reacties op Groeneilanden op de Achtervisserij

  • Filip zegt:

    Ik ben helemaal niet gelukkig met die zogenaamde groeneilanden op de Achtervisserij. Als oeverbewoner en wandelaar geniet ik dagelijks van de unieke reflectie van de zon, het licht en de omgeving op het kabbelende wateroppervlak. Daar hoeft geen artificieel eiland in van 250m lang zodat de helft van de rivier gevuld wordt en de Schelde herleid wordt tot een beek. Beter zou de stad het bestaande groen langsheen de Achtervisserij waarderen en verbeteren in plaats van dit 2x per jaar tot op de wortels kapot te slaan.

    • F. Serck zegt:

      Groeneilanden op Achtervisserij schijnt een cmouflage oplos-sing oplossing voor een dieper ondeliggend kwaal.Het zwaar gepoluëerd slib is nergens wekom, mag zelfs moeilijk getrans-porteerd worden.Daarom werd voorgesteld van op de rand van de hoge kaaimuren het ter plaatst te saneren.Dit voorstel werd ingediend maar uitgesteld.Met schuine bermen kan de scheldegezuiverd worden en het wild groen gestimuleerd worden. De opbouw van groene dijkenmetbestaand slib kan op eigen terrein in verschillende fasen gebeuren.