Gitaarconcert met Luciano Massa

Geplaatst door op 19 mei 2017

ZONDAG 11 JUNI, 15.00-16.00u. Luciano Massa groeide op in het Argentijnse La Plata waar hij klassieke gitaar ging studeren aan het conservatorium en aan de Facultad de Bellas Artes van de Universidad Nacional de La Plata. Hij vervolmaakte zich bij Abel Carlevaro in Montevideo (Uruguay) en bij Victor Villadangos, Liliana Ardissone, Mauricio Weintraub en Eduardo Isaac in Buenos Aires en Paraná (Argentinië). In 2000 gaf hij zijn eerste recitals en enkele jaren later maakte hij de oversteek naar Europa, volgde bijkomende studies in Duitsland, een masterclass bij José Luis Rodrigo in Santiago de Compostela en speelde op het Andiamo Festival in het kader van het Festival van Vlaanderen. En zoals dat dikwijls gaat, eenmaal Gent gewoon, vestigde hij er zich in 2010 permanent. Hij volgde klassieke gitaar aan het Gentse conservatorium en haalde daar zijn Europese mastertitel bij Johan Fostier. Sindsdien concerteert hij regelmatig en is hij docent klassieke gitaar aan de Gentse muziekacademie.

Op zondag 1 november 2015 genoten we in de Herberg Macharius al van een uitzonderlijk muzikaal moment. Hij bracht die namiddag de zon in ons midden, maakten van een grijze dag een hoogfeest van zuiderse muziek. Eenmaal het concert in de Herberg voorbij was, brachten we samen nog een blitzbezoek aan de abdijrefter en het muzikantenhart van Luciano Massa werd hopeloos verliefd. Die verliefdheid kreeg vorm in het voorjaar van 2016 en Luciano nam, met de toestemming van Historische Huizen, een aantal muziekstukken op in de abdij. De resultaten vind je hier. Een dankbare Luciano liet weten in 2017 pro bono een concert te willen spelen in de Herberg, waarop iedereen van harte is uitgenodigd. En vandaag is het zover.

Wat mogen we vandaag verwachten: Luys de Narváez, Detrich Buxtehude, Mauro Giuliani, Atahualpa Yupanqui en Astor Piazzolla.

Waar: Herberg Macharius, Coyendanspark 1
Wanneer: zondag 11 juni, 15u
Toegang gratis

Reacties zijn gesloten.